Виборці Хмельниччини доволі активно використовують можливості, аби надати гласності факти порушення виборчого законодавства. Зокрема, від них надходять і повідомлення на інтерактивну «Мапу порушень» - один із виборчих проектів Громадянської мережі ОПОРА.

Буває, що самі громадяни й домагаються усунення порушень. Наприклад, Валерій Бойко з Нетішина (одномандатний виборчий округ № 189) повідомив про біл-борди кандидата в народні депутати Віталія Олуйка (Партія регіонів). Вони були розташовані на стінах «Торгового центру» - будівлі комунального підприємства Нетішинської міської ради. Розміщення матеріалів передвиборної агітації є порушенням частини 4 статті 74 Закону «Про вибори народних депутатів України».

Одразу після повідомлення на «гарячу лінію» ОПОРИ «Захисти свій голос» 0800 505 180 громадянину випала нагода повідомити про порушення виборчому штабові кандидата. Біл-борди було оперативно прибрано.

«Зараз у нашому місті проводять збори вчителів і наказують їм голосувати за кандидата від Партії регіонів зі словами: «Краще вам не знати, що буде, якщо не проголосуєте», - повідомила на гарячу лінію громадянка зі Старокостянтинова (одномандатний виборчий округ № 191). - Агітує за партію і за кандидата від неї завідуючий Хмельницького обласного управління освіти».Хмельницький

Представник ОПОРИ зустрівся з начальником управління науки і освіти Хмельницької облдержадміністрації Віктором Очеретянком.

При вході до кабінету начальника облуправління освіти – прапорець Партії регіонів.

- Так, був у нас великий семінар у Старокостянтинові. Він присвячений запровадженню нових стандартів навчання у початковій школі, і його учасниками були вчителі перших та четвертих класів зі шкіл міста і району, - розповів Віктор Очеретянко. – Презентуючи стандарти і пояснюючи завдання, я скористався своїм правом кандидата в депутати Верховної Ради – відповідно до пункту третього частини першої статті 74 Закону «Про вибори народних депутатів України». Моє прізвище 201-е у виборчому списку Партії регіонів.

Нагадаємо, що відповідним правом на Хмельниччині скористався перший заступник голови облдержадміністрації Вадим Гаврішко.