У різних районах Києва активно розповсюджують антиагітаційні матеріали проти кандидатів-мажоритарників від різних політичних сил.

На Позняках поширюють листівки, спрямовані проти кандидата від «УДАРу» в 212 виборчому окрузі Кирила Куликова з текстом такого змісту: «Осторожно! Куликов – это «тушка-попригунчик», «засланец партии власти», «киевский рейдер», «смотрящий за украинским бизнесом «лужниковской» преступной группировки», «крыша международного наркотрафика, контрабанды автомобилей, укрытие от наказания преступников». Вихідні дані на агітці не зазначені.

В цьому ж окрузі розповсюджують листівки проти Кирила Куликова та Віталія Яреми, і знову ж таки – без вихідних даних. За версією авторів агітки, кандидати є спільниками і прагнуть лише відібрати голоси у справжньої опозиції. Вихідних даних листівка не містить, а джерелом зазначена «Українська правда». Водночас інтернет-видання заперечує, що публікувало таку інформацію.

листівка

Проти Куликова розповсюджують також газету «Столичные ведомости». «Рекетир-«ударник» на службе ПР», «Как хотят обмануть Киев на парламентських выборах 2012 года?», «Тушка «Куликов» - такі назви матеріалів у газеті, яка повністю присвячена агітації проти кандидата від «УДАРу». Газета не містить належних вихідних даних, натомість названа газетою «незалежних журналістських розслідувань».

чорнуха

В житлових будинках Святошинського району поширюють газету проти кандидата від ВО «Батькіщина» у 218 окрузі Володимира Ар’єва. Всі чотири сторінки присвячені саме йому. Газета стилізована як популярний журнал «Перець», хоча насправді є фальшивкою. Вихідні дані, яких вимагає Закон України «Про вибори народних депутатів», відсутні.

чорнуха

чорнуха

У 220 виборчому окрузі (Подільський район міста Києва) поширюють газету «Україна кримінальна», яка повністю присвячена агітації проти кандидата від політичної партії «Народна ініціатива» Івана Балабана. За версією газети, він йде до Верховної Ради, аби уникнути кримінального покарання. Однак реквізити цього видання є фальшивими, дані цього медіа в Державному реєстрі друкованих ЗМІ відсутні.

чорнуха

У 213 виборчому окрузі у поштові скриньки будинків по вулиці Бальзака повкидали газету з назвою «Орієнтир», яка містить агітацію проти партії «УДАР», Партії регіонів, Наталії Королевської та Олега Ляшка. Наприкінці газети зазначений неправдивий номер реєстраційного свідоцтва і неправдоподібний тираж – 10 000 000 примірників.

У тому ж виборчому окрузі розповсюджували газету під назвою «Народний трибунал». Вона спрямована проти партії Віталія Кличка та його партії «УДАР». Вихідні дані не зазначені.

газета

газета

У 211 окрузі поширили агітацію проти кандидата від «УДАРу» Миколи Баленка. Листівка оформлена як порівняння двох кандидатів – ударівця Бабенка та Сергія Терьохіна від «Об’єднаної опозиції». Замовником реклами зазначений сам Сергій Терьохін.

агітка