Представники кандидата-самовисуванця по округу №157 Анатолія Єпіфанова зранку 26 жовтня заявили, що затримали на «гарячому» людину, що розповсюджувала незаконні листівки з антирекламою цього кандидата. Причому інцидент стався поблизу штабу прямого опонента Анатолія Єпіфанова кандидата від Об’єднаної опозиції по округу №157 Олега Медуниці.

На місце прибули представники міліції, які зупинилися на порозі офісу Олега Медуниці. Відбулася словесна суперечка між представниками обох кандидатів.

Юрист, що представляв Анатолія Єпіфанова, Анатолій Романюк повідомив, що викликав міліцію, щоб з’ясувати обставини розповсюдження незаконної листівки, вихідні дані якої суперечили законодавству.

- Наш офіс оточили люди, які прибули із Сергієм Клочко (представник Анатолія Єпіфанова). Приїхала міліція. Якийсь час офіс був заблокований. Ми зачинилися, щоб не допустити вбросу всередину якоїсь «чорнухи». Було заявлено, що ми поширювали якусь «чорнуху» на Єпіфанова. Запрошую пошукати її в нашому офісі, - заявив Олег Медуниця.

Як виявилося, листівка з вихідними даними була поділена на дві частини: на одній було фото Анатолія Єпіфанова, логотип Партії регіонів напис «Анатолій Єпіфанов з цієї команди» та фото Миколи Азарова, Михайла Чечетова, Дмитра Табачника, Віктора Януковича, Ріната Ахметова; на іншій – фото Олега Медуниці, написи  «Об’єднані сили опозиції» та «Олег Медуниця з цієї команди» та фото Арсенія Яценюка, Юлії Тимошенко, Віталія Кличка, В’ячеслава Кириленка, Юрія Луценка. Внизу листівки напис: «А ти за кого? Прийди й проголосуй!».

Суми

Нагадаємо, Анатолій Єпіфанов є депутатом Сумської обласної ради й входить у фракцію Партії регіонів.

Представники міліції, які прибули на місце події, зафіксували даний факт та проводять перевірку.

Через кілька годин стало відомо, що сумчани затримали жінку, яка розповсюджувала газету з ознаками чорного піару проти кандидата по округу №157 Олега Медуниці в будинку №10 по проспекту Лушпи.

На місце події викликали міліцію і правоохоронці вилучили у жінки пакети з друкованими матеріалами. В поштових скриньках, куди за свідченням очевидців, жінка вкидала цю агітацію, була газета «Свободное слово Сумы», на передовиці якої був заголовок: «Свинские дела от Медуницы».

Представнику Громадянської мережі ОПОРА в секторі по зв’язкам з громадськістю Управління внутрішніх справ України в Сумській області повідомили, що дійсно факт розповсюдження жінкою друкованої продукції зафіксовано й ведеться перевірка.

Суми

Представники штабу Об’єднаної опозиції надали Громадянській мережі ОПОРА відео з місця події.

Детальніше на МАПІ

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90;

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.