Одразу два випадки поширення чорного піару із фіксацією осіб, які це здійснювали трапилися на Тернопільщині 25 жовтня. Градус протистояння між представниками різних партій теж помітно зріс

Конфлікт між тернопільськими «Свободівцями» та «Ударівцями» розгорівся вчора у Тернополі. Представники «Удару» звинуватили своїх опонентів у тому, що ті розповсюджують газети з «чорним піаром». 25 жовтня представники «УДАРу» на місці події зазначали, що вони «зловили» «свободівців», які виносили газети із штабу, який, до речі, розташований поруч з їхнім. У тих газетах поливали брудом кандидата Віталія Ломаковича. На місце події були викликані правоохоронці.

В «Ударі» зазначають, що невідомими особами поширювались матеріали передвиборчої агітації за ВО «Свобода» та проти політичної партії «УДАР Віталія Кличка».

«25 жовтня на бульварі імені Тараса Шевченка, 23 стався неприємний інцидент, - повідомили у прес службі Тернопільської обласної організації «УДАР». - Невідомими особами поширювалися матеріали передвиборчої агітації на користь ВО «Свобода» та висунутих нею кандидатів у народні депутати України та проти Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» (газета «Народний трибунал» без будь-яких вихідних даних і газета «Галицько-волинський вісник»). Дані матеріали містять недостовірні відомості про Політичну партію «УДАР Віталія Кличка», зокрема про кандидата в народні депутати по 164 одномандатному виборчому округу Віталія Ломаковича, який є головним конкурентом свободівця Михайла Головка».

Тернопіль

З цього приводу голова обласної організації партії «УДАР» Ігор Побер подав заяву до правоохоронних органів і в окружну виборчу комісію 163 одномандатного виборчого округу. Наведені вище дії містять як адміністративні порушення, так і діяння, що кваліфікуються, як злочини згідно з чинним Кримінальним кодексом України.

Представники ВО «Свободи» у свою чергу заяви опонентів називають провокацією і кажуть, що до цієї продукції немають жодної причетності.

Проте, це не єдиний подібний випадок, який в цей день трапився на Тернопільщині. В Микулинцях, округ №166 з центром в Теребовлі, розповсюджувалися друковані видання проти кандидата від Об’єднаної опозиції Михайла Апостола. Затримання «чорних агітаторів» супроводжувалося використанням сльозогінного газу.

Офіційних результатів розслідування обох інцидентів УМВС на разі не оприлюднила.

Тернопіль

Детальніше на МАПІ

За коментарями звертайтесь:
Святослав Липовецький,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА в Тернопільській області
[email protected], 097 548 34 08