24 жовтня студентів Білоцерківського національного аграрного університету масово зігнали на зустріч із кандидатом у депутати Віталієм Чудновським. Ректор БНАУ Анатолій Даниленко із захватом рекламував його перед молоддю, доки із натовпу не вийшов студент-кандидат Григоришин, запитання якого ввели Чудновського в ступор

Примусове зібрання студентів, які мляво плескали та в піввуха слухали свого ректора, пожвавив виступ Романа Григоришина, який задав Віталію Чудновському конкретне питання про те, що було зроблено для студентів протягом його попередньої роботи у Верховній Раді. У відповідь кандидат-самовисуванець, який останнім часом для агітації використовує символіку Юлії Тимошенко і якого підтримує керівництво Партії регіонів, гордо заявив, що був на Майдані та виборював свободу: «Завдяки цьому ви маєте право задавати мені такі питання».

Після цього студенти дещо активізувалися. З натовпу почулося «Ганьба!», а студента, який це вигукнув і не побоявся вийти вперед зі словами: «Це провладний кандидат!», охорона «вилучила» з мітингу.

Завершився «примусовий» мітинг Віталія Чудновського оплесками для Романа Григоришина.

1351098414

1351098815
Фото: Роксолана Аврамчук 
 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.