вихід з ПРМикола Онул, депутат Кіровоградської обласної ради, зробив заяву про вихід з фракції Партії регіонів та звинуватив провладну партію у податковому свавіллі.

Микола Онул – депутат Кіровоградської обласної ради, обраний по одномандатному мажоритарному виборчому округу № 44 від Кіровоградської обласної організації Партії регіонів, член постійної комісії обласної ради з питань екологічної політики та раціонального природокористування.

На вулицях Кіровограда з’явились сіті-лайти із зображенням Миколи Онула та написом: «Я виходжу з фракції Партії регіонів! Я не згоден з економічною політикою губернатора та безчинством податкової. Депутат обласної ради Микола Онул».

Причиною виходу з фракції Партії регіонів депутат назвав протизаконні дії влади відносно підприємців регіону. Зі слів Миколи Онула: «Протягом останнього часу, до мене, як до депутата обласної ради, неодноразово зверталися підприємці області зі скаргами на систематичні порушення податкового законодавства з боку контролюючих органів: необґрунтовані нарахування штрафів, відсутність реакції на зауваження з боку підприємців, некоректне проведення позапланових перевірок, – розповідає Микола Леонідович. – Таке ставлення відчуло на собі і наше підприємство. Так, після проведеної позапланової перевірки податковим інспектором була озвучена сума донарахувань, в тому числі штрафних санкцій на суму близько 2,5 мільйонів гривень, а в отриманому акті ця сума чомусь збільшилась майже в 2 рази. Крім того, в пред’явленому акті вказані порушення, які не мають жодного посилання на конкретні пункти чи статті законодавчих актів, згідно яких вчинено це порушення. Порушуючи «Порядок оформлення результатів документальних перевірок з питань дотримання податкового, валютного та іншого законодавства», податкова не додала до акту жодного інформаційного документу. А всі намагання отримати будь-які розрахунки та пояснення з цього приводу, були марними. З’ясувалось, що «нашого» податкового інспектора через тиждень після перевірки відправили «на підвищення» в обласну податкову. Ось такий дивний збіг».

У відповідь на гучну заяву Миколи Онула на офіційному сайті Кіровоградської обласної організації Партії регіонів була опублікована стаття під назвою «Заява Кіровоградської обласної організації Партії регіонів», у якій розвінчуються звинувачення в адресу партії: «Сьогодні розповсюджено заяву депутата Кіровоградської обласної ради, генерального директора ТОВ «Будекспорт» Миколи Онула про його вихід із фракції Партії регіонів. Причому офіційної заяви ані фракція, ані обласна організація Партії регіонів так і не отримала. Подібний демарш викликає в однопартійців справедливе обурення і може бути розцінений лише як елемент «чорного піару», покликаний хоч трохи знизити високий рейтинг нашої політичної сили напередодні парламентських виборів».

Щодо порушень законів України у економічній сфері прес-служба Партії регіонів заявила: «Наша принципова позиція залишається незмінною – закон один для всіх. Якогось спеціального Податкового кодексу для членів Партії регіонів не існує. Кожен громадянин, тим більше член нашої партії, повинен виконувати всі закони України і сплачувати податки згідно існуючого законодавства».

«Микола Онул вже півтора року не відвідує засідання фракції Партії регіонів в обласній раді та не з’являється у сесійній залі, не бере участі у вирішенні сесійних та партійних питань. Неодноразово він отримував відповідні попередження від керівника фракції, які вперто ігнорував. – додає автор заяви. – На засіданні планується дати партійну оцінку й Миколі Онулу – за систематичне порушення партійної дисципліни. Можна припустити, що своєю заявою Микола Онул хотів попередити цю неприємну для себе ситуацію».

Надія Домаш
прес-секретар Громадянської Мережі ОПОРА
у Кіровоградській області
 
За коментарями звертайтесь:
Євгеній Патруль
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Кіровоградській області
099 44 13 777
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.