У Житомирі (ОВО №62)  невідомі особи розповсюдили листівки проти опозиційного кандидата.

Сьогодні спостерігач ОПОРА в Житомирі на розі вулиць Адмірала Щасного та Малої Бердичівської виявив листівки компрометуючого змісту проти опозиційного кандидата Геннадія Зубка.

Листівки проти опозиційного кандидата

Листівки проти опозиційного кандидата

Чорно-білі листівки не містили жодних вихідних даних, були розклеєні вздовж тротуару на стовпах. За стилем листівки дуже схожі на ті, які двома днями раніше розповсюджували в Житомирі активісти «Відсічі». Головним меседжем листівок «Відсічі» було: «Чому не можна голосувати за Сергія Рижука». Анонімні листівки проти Зубка мають заголовок: «Чому житомиряни не хочуть голосувати за Геннадія Зубка та не вірять його команді». Кандидата та членів його команди звинувачують у незаконній приватизації комунального майна та землі. Схожі звинувачення стосовно Сергія Рижука та Партії регіонів були і у листівках, які розповсюджували активісти «Відсічі».

Листівка Відсічі

18 жовтня розповсюджувачів цих листівок затримала міліція і в них взяли пояснення. В русі «Відсіч» свою причетність до листівок проти Геннадія Зубка заперечують. Листівки,які розповсюджує «Відсіч», за їх словами, завжди мають вихідні дані.

У виборчому штабі Геннадія Зубка так прокоментували появу листівок: «Кожної ночі наші активісти збирають до п’яти тисяч брудних брехливих листівок проти Геннадія Зубка. Їх розкидають по під’їздах, розклеюють на зупинках, деревах і стовпах  Немає сумніву, що влада від безсилля намагається при допомозі брудних технологій понизити рейтинг опозиції і готується до масових фальсифікацій у день виборів. Зокрема, нам відомо, що в списках виборців є цілий ряд людей, які померли, але комісії не ухвалюють рішення про їх виключення».