Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА звернули увагу, що у деяких селах одномандатного виборчого округу № 192 формуються досить обємні списки виборців, чиє волевиявлення відбуватиметься поза дільницями. Таке голосування завжди важче контролюється спостерігачами. На нього не поширюватиметься й відеоспостереження, запроваджене у приміщеннях дільничних виборчих комісій цього року.

Принаймні третина виборців села Кривчик (ДВК № 680368) виявили бажання проголосувати не на дільниці. Згідно із заявами, 150 жителів села, у якому значні проблеми із мобільним зв’язком, голосуватимуть на дому. Крім того, за місцем свого перебування хочуть проголосувати 34 із 80 підопічних психоневрологічного інтернату. Загальна кількість виборців у селі – 387. Так зазначено у паспорті територіальної громади на офіційному сайті обласної ради.

Головою ДВК в цьому селі є Валентина Буняк (партія «Вітчизна»), яка працює соціальним працівником територіального центру соціального обслуговування (комунальна установа Дунаєвецької районної ради). П’ятеро членів ДВК та заступник голови комісії Євгенія Щіпановська (фракція Партії регіонів) – працівники психоневрологічного інтернату. Зокрема, це бухгалтер інтернату Наталія Мазур (Партія вільних демократів), санітарка Євгена Трончук (ВО «ЦЕНТР»), різноробочий інтернату Леонід Муляр (партія «Русь єдина»), медсестра Галина Підгорна (Аграрна партія України) і фермер Олександр Бойчук (Партія «Народний порядок».

Це не єдине село округу № 192, де сформована суттєва частка виборців, які бажають проголосувати поза виборчими дільницями. Наприклад, у Ярмолинецькому районі в Ясенівці (ДВК № 681322) в окремий список для голосування на дому внесено 83 виборці із п’ятисот, у Томашівці (ДВК № 680380) – 64 із 635, в Новому Селі (ДВК № 681320) – 48 із 630 виборців. У Чемеровецькому районі в селі Жердя (ДВК № 681162) – 90 із 1160, в Красноситавцях (ДВК № 681169) – 85 із чотирьохсот виборців, в селі Чорна (ДВК № 681193) – 74 виборці із 830-ти.

За інформацією довготермінового спостерігача ОПОРИ, у селах Кремінна й Пільний Олексинець Городоцького району списки виборців, які «викликають» групи з дільничних комісій до себе додому налічують більш як по сто осіб і складаються сільськими головами.