23 жовтня близько 19 години стало відомо, що у приміщенні, де зберігалися бюлетені виборчої комісії №144 відбувся порив мереж водопостачання. Членам комісії вдалося врятувати бюлетені, але все ж таки певна кількість була пошкоджена водою.

Як стало відомо спостерігачам ОПОРИ, ввечері 23 жовтня приміщення, де знаходиться окружна виборча комісія №144 по вулиці Калініна, 30, у Полтаві було затоплено водою. Причиною став порив труб водопостачання. На місці працювали наряди міліції та МНС. Цього вечора також було проведено засідання окружної комісії на якому був проведений перерахунок бюлетенів і визначено інше місце їх зберігання.

За словами кандидата у народні депутати від політичної партії «УДАР» по даному виборчому округу Сергія Капліна, який змін оперативно прибути на місце події, фактично бюлетені зберігалися у туалетній кімнаті і залишається незрозумілим, чому комісія прийняла рішення їх зберігати у такому специфічному місці, адже ризик подібної ситуації надзвичайно великий.

Тепер усі бюлетені для зберігання перенесені на другий поверх приміщення, сама ОВК розташована на третьому.

Представники ОПОРИ продовжують спостерігати за розвитком подій.

Детальніше:
Юлія Суперека
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Полтавській області
063 568 79 01
 
Довідка
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.  У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.