25 жовтня о 13:00 у приміщенні ІА «Українські новини» (вул. Еспланадна, 20) Громадянська мережа ОПОРА проводить прес-конференцію на тему «Чи має шанс Україна стати ближчою до ЄС напередодні виборів?».

Під час заходу доповідачі проаналізують прогрес України у євроінтеграційних реформах у сфері публічного управління та верховенства права за 2012 рік. Аналіз підготовлено в рамках моніторингу секції «Політичний діалог» Порядку денного асоціації Україна-ЄС, який здійснювали незалежні громадські експерти, починаючи з грудня 2011 року.

Так, основними аспектами обговорення стануть ключові політичні рішення, прийняті урядом за період моніторингу та їх можливі наслідки для країни в цілому. Мова йтиме, зокрема, про особливості 2012 року – організацію парламентських виборів, обмеження свободи слова та тиск на ЗМІ тощо.

Участь у заході візьмуть:
  • Ольга Айвазовська, керівник виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА,
  • Вікторія Сюмар , виконавчий директор Інститут масової інформації,
  • Вадим Трюхан, експерт з європейської інтеграції, міжнародного та європейського права, партнер адвокатської компанії "IMG partners",
  • Ірина Швець, керівник проектів, Громадянська мережа ОПОРА.
Контактна особа:
Ірина Швець – 063 628 68 40.
 
Довідково:
Захід відбувається в рамках проекту “Сприяння громадському контролю за реформами в Україні в рамках Європейської політики добросусідства”, який реалізовують дві партнерські організації – Громадянська мережа ОПОРА (Україна) та Європейське партнерство заради демократії (Бельгія). Проект здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу.