23 жовтня у селі Козацьке Конотопського району стався інцидент з кандидатом в народні депутати України від ВО «Свобода» по виборчому округу №159 Артемом Семеніхіним.

За словами прес-секретаря кандидата Оксани Скрипник, близько 20:00, коли Артем Семеніхін повертався зі свого виборчого штабу, який знаходиться в місті Глухові, троє молодиків на ВАЗ 2114, номерний знак ВМ9888АТ, методично зривали усі листівки, які незадовго до цього по селах Конотопського району наклеїла агітаційна бригада кандидата в депутати.

Після того, як Артем Семеніхін зробив їм зауваження та намагався з’ясувати за чиєю вказівкою вони діють, чоловіки оточили автомобіль «свободівця» та почали погрожувати фізичною розправою, а один із нападників поліз до кандидата в народні депутати через відчинене вікно.

Щоб заспокоїти молодиків, Артем Семеніхін застосував власний газовий пістолет, зробивши один попереджувальний постріл в повітря.  Не очікувавши такого розвитку подій, нападники сіли в авто та зникли в протилежному напрямку.

Артем Семеніхін одразу ж звернувся із заявою до Конотопського відділу УМВС України в Сумській області. Наразі по даному факту проводяться слідчі дії, номерні знаки та фото фіксація автомобіля знаходяться в міліції, кандидат в нардепи та очевидці події надали свої свідчення.

Сам Артем Семініхін кваліфікує цю подію як замах на опозиційного кандидата.

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90;

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.