26 жовтня об 11.30 годині в приміщенні інформаційного агентства УНІАН за адресою вул. Хрещатик, 4 відбудеться прес-конференція Громадянської мережі ОПОРИ «Найпроблемніші округи  і рейтинг порушень в агітаційний період».

ОПОРА оприлюднить перелік найпроблемніших виборчих округів, у яких за виборчий період було зафіксовано найбільшу кількість порушень, зокрема, застосування адмінресурсу, підкупу і чорного піару. У таких округах ОПОРА буде здійснювати стовідсоткове покриття виборчих дільниць спостерігачами мережі.

Представники ОПОРИ презентують підсумковий рейтинг порушень за агітаційний період виборчої кампанії та оприлюднять Сьомий звіт за результатами загальнонаціонального спостереження в жовтні.

Мережа розповість, що робитимуть 3 500 спостерігачів Громадянської мережі у день виборів, а також про швидкий статистичний підрахунок голосів, який дозволяє з мінімальною похибкою оцінити якість виборчого процесу та максимально точно визначити результати виборів задовго до офіційних результатів

Учасники заходу:

  • Ольга Айвазовська – координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
  • Олександр Неберикут  – аналітик кампанії спостереження Громадянської мережі ОПОРА

 

Прес-секретар
Громадянської мережі ОПОРА
Юрій Хорунжий

 

Довідково:

У 2012 році ОПОРА реалізовує масштабну кампанії довготермінового та короткотермінового спостереження, організовує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами у окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. В рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюють спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3500 активістів. Організація використовує новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.