У центрі виборчого округу №151 місті Лохвиця, 21 жовтня, просто біля центрального ринку відбулася трансляція фільму, що містив чорний PR про кандидата по цьому виборчому округу від Політичної партії "УДАР" Віталія Кличка Тараса Кутового. Трансляцію фільму охороняв спецпідрозділ «Беркут»

У суботу, 21 жовтня, просто у центрі міста Лохвиця, що входить до виборчого округу №151 невідомими було встановлено пересувний кінотеатр з двома плазмовими екранами на фоні великого друкованого зображення кандидата по цьому виборчому округу від Політичної партії "УДАР" Тараса Кутового. Цей мобільний кінотеатр транслював фільм, що містив інформацію відверто чорного характеру проти цього самого кандидата. Сам стенд кінотеатру мав заголовок «Уся правда про Тараса Кутового», а написи додатково інформували громадськість, що цей захід проводиться Всеукраїнським рухом «За чесні вибори».

Прикметним є те, що кінотеатр охороняла машина з нарядом «Беркут», а на в’їзді на вулицю, де велась трансляція, з самого ранку чергував сам начальник відділення ДАІ Лохвицького РВ УМВС України в Полтавській області Сергій Линник.

У штабі Тараса Кутового ситуацію прокоментували так: «В останні тижні у виборчому окрузі №151 справді ведеться війна за допомогою брехні та «компромату». Це почалося після того, як були опубліковані рейтинги кандидатів, котрі йдуть за мажоритарною системою, і з’ясувалося, що Тарас Кутовий – перший у цьому рейтингу. Спрацювало й те, що було проведено журналістське розслідування, яке довело, що кандидат у народні депутати Людмила Овчаренко (самовисуванець) напряму пов’язана з угрупованням мільярдера-регіонала Андрія Веревського (він власне й фінансує Громадське об’єднання «Моя Полтавщина», від якого діє Людмила Овчаренко) і є ставленицею Партії регіонів. У народ було викинуто тонни брудних агітаційних матеріалів».

Детальніше на МАПІ

Детальніше:
Юлія Суперека
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Полтавській області
063 568 79 01

Довідка
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.  У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.