За повідомленням спостерігача ОПОРИ, 18 жовтня в центрі Житомира (ОВО №62)  перехожим роздавали інформаційний бюлетень «Народна неділя», який містив «чорний піар» проти кандидата від Об’єднаної опозиції Геннадія Зубка. Листівки надруковані без зазначення жодних вихідних даних. Бюлетень також розміщений в мережі інтернет, де створено фальшивий аккаунт Г.Зубка «ВКонтакте».

Фальшивий акаунт

Як повідомили у виборчому штабі кандидата в народні депутати Геннадія Зубка, за змістом листівки схожі на матеріал, розміщений у спецвипуску газети «Ваші інтереси» від 17 жовтня 2012 року. У вихідних даних відповідальним за спецвипуск вказано ім’я Василя Кучика – голови фракції Партії регіонів у Житомирській міськраді, який нині є керівником міського виборчого штабу Партії регіонів. В штабі Об’єднаної опозиції  подали заяву до міліції, прокуратури та суду з вимогою розібратися з фактом розповсюдження бюлетеня.

Газета

Рейтинги

Також мешканці Житомирщини отримали, крім передплачених газет, в додачу ще й популярний обласний тижневик «Ехо», безкоштовно. В двох додатках до газети «Ехо» вийшла політична реклама кандидатів по ОВО №67 Віктора Развадовського («Досье02», наклад 100 тис.екз.) та по ОВО №66 Віталія Журавського («Хозяюшка»), а також  спецвипуск «Ехо» , накладом 50 тис.200екз., присвячений Партії регіонів та кандидату по ОВО№62 Сергію Рижуку. В останньому додатку був опублікований «соціологічний зондаж громадської думки» на користь одного з кандидатів- Сергія Рижука. Друк додатку датований 17 жовтня, однак до читача він потрапив лише 18 та19 жовтня , оскільки розповсюджувався через «Укрпошту».

Житомир

Стаття 67 п.3. Забороняється оприлюднення чи поширення в інший спосіб результатів опитування громадської думки, пов'язаного з виборами, в тому числі щодо партій - суб'єктів виборчого процесу та кандидатів у депутати, протягом останніх десяти днів перед днем голосування.

Детальніше на МАПІ