Поставши перед судовим позовом від народного депутата України Олега Лукашука, Хмельницьке регіональне представництво руху «Чесно» зіткнулося ще й із закидами необ’єктивності оприлюдненого дослідження про кандидатів. Зокрема в репрезентативності досліджень про кандидатів у депутати Верховної Ради України засумнівалися на засіданні обласного прес-клубу, де їх і представлено

Найбільше порушень тестування на «Чеснометрі» стосується непрозорості у співвідношенні доходів та витрат кандидатів у депутати. На другому місці, за словами члена координаційної ради руху «Чесно» у Хмельницькій області Степана Кушніра, причетність кандидатів у народні депутати до корупційних дій і схем, а також ігнорування декими із них прав та свобод громадян.

Лідерами недоброчесності за шістьма критеріями «чеснометра» на Хмельниччині виявилися кандидати в окрузі №187 у Хмельницькому Олег Лукашук від ВО «Батьківщина» (чотири критерії) та самовисуванець Олександр Слободян (три), а також кандидат на ОВО №191 Василь Шпак (Народна Партія, три критерії). До речі, усі вони є депутатами Верховної Ради України поточного скликання, а президент ЗАТ «Оболонь» Олександр Слободян парламентські повноваження суміщає з посадою у високоприбутковій структурі впродовж кількох скликань.

"На початку жовтня результати нашого дослідження було надіслано до партійних виборчих штабів, а також ми зверталися до кандидатів-самовисуванців, аби вони упродовж трьох днів могли спростувати або прокоментувати зафіксовані нами порушення, - повідомив координатор руху в області Олег Черненко. – Загалом надійшло сімнадцять апеляцій від мажоритарників. Із них сім враховано, а одну враховано частково".

До речі, непрозорість задекларованих доходів і майна та їх невідповідність способові життя «Чесномер» виявив і стосовно голови обласної організації ВО «Свобода» Ігоря Сабія. Зважаючи на це, учасники обласного прес-клубу запитали про інших кандидатів, чиї порушення, здавалося б, лежать на поверхні. Проте, за словами, Олега Черненка, тестування, що проводилося за чотирма-п’ятьма джерелами, інших не виявило. «Ми зверталися до ЗМІ й інтернет-ресурсів, які викликають довіру – ОПОРА, «Лівий берег». Наше дослідження – це швидше інформація для роздумів, інформація про ймовірність порушень», - зауважив Олег Черненко.

Тим часом інформація «про ймовірні порушення», опублікована хмельницькою «Газетою Поділля» вже стала предметом судового позову кандидата Олега Лукашука. Він вимагає спростування інформації, особистого публічного вибачення від Олега Черненка та стягнення моральної шкоди на користь дитячого дошкільного закладу соціального спрямування.