Кандидат-самовисуванець на одномандатному виборчому окрузі №68, колишній міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк розмістив біл-борди, на яких, крім його імені, зображені логотипи опозиційних партій «Батьківщина», «Свобода» та УДАР

Таким чином для непоінформованого виборця створюється ефект, нібито Сергій Ратушняк є на ужгородському окрузі єдиним узгодженим кандидатом від згаданих трьох політичних сил.

Втім насправді ні «Батьківщина» з «Свободою», ні УДАР не підтримували кандидатуру Ратушняка, у цих політичних сил на окрузі є свої кандидати.

У коментарі ОПОРІ голова ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк зазначив, що якби вчинок Сергія Ратушняка був єдиним порушенням виборчої кампанії, то він би був щасливим. І запевнив: представники партії в області відреагують на появу таких біл-бордів в Ужгороді.

Голова Закарпатського осередку партії УДАР Валерій Пацкан заявив, що його політична сила реагувати на такі дії Ратушняка не буде. Голова обласного осередку ВО «Свобода» Олег Куцин зазначив, що його партія не давала дозволу екс-голові Ужгородської міської ради розміщувати їх символіку на рекламних біл-бордах, партійці однозначно будуть на це реагувати. Зараз питання вивчають юристи.

Згідно з вихідними даними, замовником плакатів є сам Сергій Ратушняк, тираж продукції – 20 примірників. Їх надрукувало ТОВ «Модус ЛТД».

1ddhhdhhd

2kkolo
3ikuyt
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.