9 жовтня в Івано-Франківську спецслужби затримували в самому центрі міста голову департаменту архітектури і містобудування Олега Гаркота, забудівника Володимира Балагуру та керівника фракції ВО «Свобода» у міській раді Романа Онуфріїва. Під натиском натовпу Онуфріїва і Балагуру відпустили.  Правоохоронці звинувачують їх у причетності до отримання хабара у сумі 30 тисяч доларів. Політики заявили про політичну розправу напередодні виборів

Нагадаємо, симпатика “Свободи” Олега Гаркота на посаду директора департаменту архітектури обрали з допомогою “свободівської” більшості у міськраді. Від моменту затримання Гаркот перебуває в Івано-Франківській обласній лікарні під наглядом правоохоронців. До нього не допускають навіть дружину. Романові Онуфріїву, який є довіреною особою кандидата у народні депутати  від Об'єднаної опозиції по округу №83, лідера обласного осередку ВО «Свобода» Олександра Сича звинувачень наразі не висунули.

17 жовтня на youtube з'явилось відео, на якому людина, схожа на відомого в Івано-Франківську забудовника Володимира Колковського, депутата міськради від ВО «Свобода» отримує 10 тисяч доларів. На відео видно дату: 30 травня цього року. Аккаунт російський, створений 17 жовтня, як дослідили журналісти.

Правоохоронці відкидають політичний підтекст затримання чиновника, пов'язаного зі "свободівцями". Спецоперація, в результаті якої був арештований Олег Гаркот - голова департаменту архітектури і містобудування Івано-Франківського міськвиконкому, почалася ще в травні цього року. Загальна сума хабара повинна була скласти $ 100 тис, пише  "Комерсант-Україна" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Відзначається, що спецоперація, в результаті якої був заарештований Гаркот, почалася ще в травні цього року, коли силовиками була зафіксована передача першого траншу в $ 10 тис. від генерального директора однієї місцевої будівельної фірми депутату Івано-Франківської міськради Володимира К. Схоже, що відео саме цієї передачі спецслужби виставили у  youtube.

Загальна сума хабара повинна була скласти $ 100 тис. У стільки були оцінені узгодження всієї технічної документації, прийняття позитивного рішення на сесії міськради, яке, ймовірно, мав забезпечити Роман Онуфріїв і видача необхідних довідок для будівництва фірмою багатоповерхового житлового будинку.

Безпосередньо $ 30 тис., виявлені під час затримання, мали бути виплачені за видачу чиновником кадастрової довідки. При цьому джерела стверджують: довести, що ці гроші - не хабар, неможливо, оскільки купюри були помічені, а їх серійні номери переписані перед початком спецоперації.

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]