У виборчому окрузі №146 у ніч з 19 на 20 жовтня з’явилися оголошення від кандидата у народні депутати України від Партії регіонів Олега Надоші із запрошенням отримати матеріальну допомогу у розмірі 856 гривень та переліком документів, які потрібно мати для отримання цієї суми

Місто Кременчук, що є центром виборчого округу №146, у ніч з 19 на 20 жовтня було масово заклеєно оголошеннями, у яких кандидат у народні депутати України від Партії регіонів та діючий депутат парламенту Олег Надоша запрошував виборців отримати матеріальну допомогу соціально-незахищеним верствам населення. Саме оголошення було написано у формі звернення та містило такий текст:

«Шановні кременчужани! У рамках моєї передвиборчої кампанії буде проводитися видача матеріальної допомоги соціально-незахищеним верствам населення у розмірі прожиткового мінімуму 856 гривень. При собі мати паспорт та ідентифікаційний код. Видача грошових ресурсів проводиться щоденно з 17.10.2012 до 24.10.2012 за адресою: м. Кременчук, вул. Садова, 4 (готель «Пантагрюель»)».

Кременчук

Адреса вказана в оголошенні співпадала з адресою приміщення штабу кандидата, а наведені телефонні номери виявилися дійсними. Цікавим є також і те, що на листівці навіть були вказані вихідні дані типографії, наклад та відповідальний за друк, яким виявився сам Олег Надоша. На жаль, отримати коментар щодо цієї ситуацію у самого кандидата нам не вдалося, але у штабі Олега Володимировича нам повідомили, що це оголошення ніщо інше, як провокація іншого кандидата по цьому виборчому округу, самовисуванця Юрія Шаповалова, але на наше запитання, чому саме Юрія Шаповалова вважають автором такої провокації, нам відповіли довгою паузою та перепросили за поспішні висновки.

ОПОРА нагадує, що підкуп виборців є прямим порушенням ч. 13 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів».

Детальніше на МАПІ