Надзвичайно багатопартійний будинок виявили спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА у Городку, що належить до ОВО №192. У 57 квартирах п’ятиповерхівки, згідно зі списками особового складу дільничних комісій, мешкає 64 члени дільничних комісій від різних партій

Судячи з густоти квартир будинку на вулиці Київській, 18, мешканці яких увійшли до складу виборчих комісій – із 43-ї по 116-у, – політична активність заполонила два із трьох під’їздів. Громадяни-активісти представляють парламентські фракції – Партії регіонів та Народної Партії – і 28 інших партій. З політичного спектру випадає лише один житель, який представляє опозиційну політичну силу – ВО «Свобода». Але мешкає він у першому під’їзді.

Політичний спектр партій щонайбарвистіший. У ньому Демократична партія угорців України і «Соціал-Патріотична Асамблея Слов’ян», партія «Права воля України» і «Соціалістична Україна», представлена чоловіком партія «Солідарність жінок України» і політична партія «БРАТСТВО», Партія Пенсіонерів України і Всеукраїнська партія трудящих, «Союз анархістів України» і «Партія Народний порядок», «Справедлива Україна»і Політична партія малого і середнього бізнесу України, «Єдина Родина» і «РУСЬ ЄДИНА»,«Союз» і «Віче», Ліберальна і Патріотична партії…

Чимало запитань викликають члени комісій, зареєстровані в одній квартирі. Практично жодна із таких пар не входить до однієї партії. До того ж, наприклад, за 61-літньою мешканкою однієї з квартир зареєстровано стаціонарний телефон, а 38-літній приватний підприємець із тієї ж квартири телефона «не має». Так само 59-літня регіоналка Ганна Василівна живе з квартирним телефоном, а її чоловік Анатолій Петрович («Права воля України») – без. Їхній 36-літній син Олег («Справедлива Україна») прописаний у сусідній квартирі із чоловіком, на десять років старшим, з іншим прізвищем та по-батькові. Ким вони доводяться один одному?.. А ким одна для одної є однолітки Оксана і Наталія з різними прізвищами та по-батькові? А що роблять в одній квартирі дві Надії приблизно одного віку?

Відповідь на ці та інші запитання тоне у неакуратності подань кандидатур до складу ДВК. Багато із партій, здобувши право комплектувати дільничні комісії, вписували у подання по кілька разів одну людину, маючи свої варіанти спотворення прізвищ та імен. Спробувавши, наприклад, зв’язатися з одною із таких осіб, представники ОПОРИ за вказаним телефоном потрапили до Чемеровецького штабу Партії регіонів. А за кількохінших членів дільничних комісій із помилками у прізвищах відгукнулися у Славутському виборчому штабі цієї партії. «Так сталося, хтось наплутав: наших розкидали по всій області, а до нас накидали з усієї області. Ми тепер виводимо, шукаємо. Ви теж виключайте, вони знайдуться», - порадила нам жінка зі штабу «регіоналів», прийнявши за членів окружної виборчої комісії.