У середу, 17 жовтня 2012 року, у селі В.Коропець Мукачівського району Закарпатської області невідомі напали на агітаторів кандидата від «Батьківщини» Олександра Кеменяша.

Це село входить до 70-го одномандатного виборчого округу, де і балотується Олександр Кеменяш, який і зараз є чинним депутатом Верховної Ради України.

Як розповів ОПОРІ офіційний спостерігач Олександра Кеменяша на 70-му окрузі Федір Русин, інцидент трапився близько 10.00 вечора. Четверо агітаторів приїхали у село В.Коропець на мікроавтобусі, у якому була агітаційна продукція, зокрема газети та кишенькові календарі.

У центрі села до мікроавтобуса на легкових машинах під’їхало дев’ятеро чоловік, котрі запропонували купити від агітаторів усі газети та іншу друковану продукцію. Коли агітатори відмовилися продати продукцію, дев’ятеро чоловік почали бити агітаторів. На мікроавтобусі вони порізали колеса, витягнули з салону агітпродукцію, яку підпалили.

Після побиття невідомі нападники зникли з місця події, міліція прибула  до В.Коропця близько 12.00 ночі.

У секторі зв’язків із громадськістю УМВС України в Закарпатській області кажуть, що наразі хуліганів розшукує міліція, а також вирішується питання про порушення за даним фактом кримінальної справи.

Закарпаття

Закарпаття

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.