17 жовтня у Рівному, на автостанції «Чайка» були зафіксовані агітаційні листівки самовисуванця, кандидата в народні депутати по виборчому окрузі №152, міського голови Володимира Хомка. Листівки знаходяться як у приміщенні автостанції, так і на стінах будівлі при вході до автостанції.

Рівне

Рівне

Відповідно до частини 8 статті 74 Закону «Про вибори народних депутатів України», забороняється розміщення політичної реклами у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, а також розповсюдження матеріалів передвиборної агітації, у тому числі політичної реклами, через телерадіотрансляційні або інші інформаційні мережі сповіщання пасажирів та інформаційні табло у приміщеннях станцій та вагонах метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів.

Агітаційні матеріали кандидата не містять вихідних даних, що також є грубим порушенням виборчого законодавства. Так, відповідно до частини 22 стаття 74 Закону «Про вибори народних депутатів України» забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

Зазначимо, що такі ж листівки виявлені в інших частинах містах. Зокрема, агітація розміщена при вході до комунальної аптеки №1, при вході до приміщення колишнього магазину «Обнова», де зараз знаходиться реєстраційна палата, управління економіки міста, сесійний зал Рівненської міської ради, у магазині комп’ютерної техніки «Ентер», та на вхідних дверях магазину «Від і до».

Також без вихідних даних у Рівному розміщено біл-борди та банери кандидата в народні депутати по виборчому окрузі №152 від «Нашої України» Миколи Поровського. Агітація знаходиться навпроти та безпосередньо на будівлі Народного дому.

Рівне

За коментарями звертайтеся
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
096 91 87 408