Кандидат в народні депутати Ткаченко Євгеній Леонідович (партія УДАР) пропонує виборцям 5 путівок для стажування в Англії

15 жовтня 2012 року спостерігачами ОПОРИ в м. Павлоград зафіксовано агітацію кандидата в народні депутати по ОВО № 36 Ткаченко Євгенія Леонідовича, що висувається від партії УДАР.

На білборді красується напис «5 путівок переможцям олімпіади з англійської мови для стажування в Англії», також зображений кандидат в народні депутати по ОВО № 36 Ткаченко Євгеній та логотип партії, яку він представляє.

Представники ГМ «ОПОРИ» звернулись за коментарями до самого Євгенія Ткаченко. З’ясувалось, що він виступає у якості мецената. Олімпіада буде проводитись міськими управліннями освіти м. Тернівська, м. Павлоград, м. Першотравенськ для учнів середніх шкіл від 7 до 14 років. Поїздка планується на листопад 2012 року. На запитання «Чи погоджували Ви цей плакат з ЦВК?», Євгеній Ткаченко повідомив, що йому про це достеменно не відомо. Цим займається обласний штаб (УДАРу – ред.)».

Нагадаємо:  ст. 74 п. 13 ЗУ «Про вибори народних депутатів України», в якій чітко написано – передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжуються закликами або пропозиціями голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.

CIMG3794

Юлія Лисенко,
довготерміновий спостерігач
Громадянської мережі «ОПОРА»