«На початку тижня в м. Прилуки під час того, як агітаторка розносила листівки кандидата від Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» по 208 округу Віктора Лобазова, невідомий намагався відібрати в неї зазначені інформаційні матеріали. Після того, як жінка не віддала йому листівки, він її ударив», - повідомляє прес-служба Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина»

Стався інцидент 15 жовтня у дворі будинку по вул. 1 травня, 113. Агітаторка ходила від будинку до будинку, розкладаючи листівки кандидата у поштові скриньки. У цей час до неї звернувся молодий чоловік з вимогою припинити свої дії. Проте агітаторка продовжувала розкладати інформаційні буклети по поштовим скринькам. Конфлікт закінчився тим, що чоловік намагався вихопити в жінки сумку з листівками. Коли ж це не вийшло, останній наніс їй удар залізною кришкою з поштової скриньки.

За словами самої постраждалої Тетяни Черниш: «Він схопив залізну кришку, якою покривають поштові скриньки, і замахнувся на мене. Якби я не ухилилася, то він би мені голову розбив. А так удар прийшовся в руку».

Зазначимо, що Тетяна Черниш одразу викликала міліцію. Свідки підтвердили, що чоловік, який здійснив напад, проживає в будинку по вул. 1 травня, 113.

Слідча Тетяна Сидорець, що приїхала за викликом, не змогла розшукати винного. Навіть тоді, коли свідки вказали квартиру, у якій він живе.

Представники ВО «Батьківщина» запевняють, що спілкувалися з Тетяною Сидорець. Остання повідомила, що міліції так і не вдалося знайти винного, але порекомендувала звернутися до чергового відділення, адже вона не володіє повною інформацією. Також на питання чи був факт побиття, вона відповіла, що такого факту не було.

Ольга Різенко
прес-секретар
 
За коментарями звертайтесь:
Євгеній Романенко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
068 386 60 54


Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.