15 жовтня на вулицях міста Оріхів Запорізької області розповсюджували  інформаційний вісник «Красный буревестник», в якому опубліковані матеріали з відвертим чорним піаром про КПУ та її лідера Петра Симоненко, а також із закликами не голосувати за цю партію.

Вісник не має вихідних даних – лише є інформація, що замовником є Запорізька громадська організація «Комуністи Запоріжжя», яка й надрукувала видання на власному обладнанні тиражем 100 000 екз. Цікаво, що ця організація дійсно існує, її легалізували шляхом повідомлення до обласного управління юстиції у Запорізькій області (від 26.09.2012 № 328). ОПОРА спробувала знайти контакт цієї організації, але жоден телефонний довідник  не видає номер телефону.

Перший секретар Запорізького ОК КПУ, кандидат у народні депутати за одномандатним виборчим округом № 74 Олексій Бабурінпро цю газету знає, але партія ніякого відношення не має до громадської організації, яка випускає це видання. «Я припускаю, що цей «муляж» про нашу партію створили регіонали. Ми написали заяву до прокуратури, СБУ та обласного управління внутрішніх справ з проханням з’ясувати що це за газета та громадська організація, які пишуть суцільний бруд на комуністів», - сказав Олексій Бабурін.

Чорний піар проти КПУ

Чорний піар проти КПУЧорний піар проти КПУ

Чорний піар проти КПУ

За коментарями звертайтесь:
Дмитро Арабаджиєв
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Запорізькій області
066 740 42 36
 
Катерина Коротченко,
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА
Запорізьке представництво
050 5006577
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.