Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію трьох кандидатів у народні депутати від партії УДАР. Це мажоритарними на таких округах: № 157 Олег Чайченко, №161 Олег Лисенко та №162 Андрій Шушман

За заявою представників УДАРу, цей крок партія зробила для підтримки опозиційних кандидатів на округах.

Також є дані, що кандидат від Об’єднаної опозиції по округу №160 Юрій Сербін за рішенням центральної політради знімається з виборчих перегонів на користь кандидата від УДАРу.

Цю інформацію підтвердив керівник обласного штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Олександр Лисенко.

Юрій Сербін є народним депутатом України,  заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування, житлово-комунального господарства і регіональної політики, член політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина".

Узгодженим кандидатом від  демократичних сил  по округу № 160 визначено кандидата від УДАРу – Олега Рябченка.

Сам Олег Рябченко так прокоментував ць ситуацію представнику Громадянської мережі ОПОРА: «Ще тиждень тому я мав зустріч з Юрієм Сербіним результатом якої стала домовленість про те, якщо буде рішення партії, спокійно, без бруду, без образ тиснемо один одному руки та відходимо в сторону. В нас така була домовленість. Головним завдання провести демократично налаштовану опозиційну людину в парламент. Це було головним для нас, а не тримання за якесь крісло».

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.