Кандидат у депутати від Комуністичної партії України у ВО №55 (міста Жданівка та Кіровське, а також Гірницький та Совєтський райони міста Макіївки) Вадим Ложечкін заявив, що вже майже місяць безуспішно намагається опублікувати свою рекламну агітаційну статтю у міській газеті «Вечерняя Макеевка».

«У мене є стаття у вигляді діалогу з журналістом на дві сторінки А4. Там містяться біографічні відомості про мене та деякі пункти програми. Я з кінця вересня намагаюся домовитись на офіційних рекламних умовах з газетою «Вечерняя Макеевка» про розміщення цього матеріалу. Коли я вперше прийшов до редакції, мені сказали, що цим питанням займається лише юрист, та вона то зайнята, то на виїзді, то на лікарняному. Постійно говорили мені, щоб я приходив завтра. Під час чергового мого візиту, коли вахтера не було на місці, я нарешті прорвався до юриста, проте вона зіслалась на зайнятість і зі словами, що шпальти вже розписані наперед, попрощалася зі мною. Зрештою, 8-го жовтня я пішов на пошту й надіслав до редакції лист на замовлення , куди вклав статтю, прохання її розмістити та повідомити мені угоди, а також копію свого посвідчення кандидата у депутати. Тепер, імовірно, редакція має мені ще якось офіційно відмовити. Вцілому, вони не те, щоб мені напряму відмовляють, проте постійно якось хитрують та уникають мене», - розповідає пан Ложечкін.

За редакційним телефоном юрист газети «Вечерняя Макеевка» Олена Ломоносова відповіла, що коментарів до таких ситуацій вона телефоном давати не може. Проте зазначила, що «до редакції буквально днями надійшов лист від пана Ложечкіна. Тепер ми його розглядатимемо та вирішуватимемо», - сказала пані Ломоносова.

Як зазначається на сайті видання (http://www.vecherka.in.ua/en/o-nas.html), газета виходить тиражем понад 52 тисяч примірників, її засновниками є Макіївська міська рада та Видавничо-поліграфічний комплекс «Преса Макіївки».

За коментарями звертайтесь:
Катерина Жемчужникова,
прес-секретар ДОО ВГО «Комітет виборців України» та
Громадянської мережі ОПОРА в Донецькій області
+380662701713
 
Довідково:
Громадське спостереження ДОО ВГО КВУ та ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.