21-а сесія Миколаївської міськради 11 жовтня закінчилася несподіванкою: Миколаївський міський голова Володимир Чайка зачитав лист від жителів Заводського району, який можна інтерпретувати як «чорний піар» відносно депутата міськради, кандидата у народні депутати по одномандатному округу №129 Олександра Жолобецького

У листі О. Жолобецький звинувачується у продажі частини прибережної зони у Заводському мікрорайоні міста Миколаїв.

"Якщо би ми раніше знали, що людина, якій ми довірили представляти наші інтереси в міській раді, зрадить нас, продавши улюблене місце відпочинку чужинцям, то ніколи б не виказали йому своєї довіри і не проголосували б за цього депутата на виборах", - йдеться у листі.

Сам депутат О.Жолобецький був на той момент відсутнім у сесійній залі, але деякі депутати міськради (Людмила Булах, Максим Терещенко та інші) виказали мерові своє невдоволення зачитуванням цього листа, адже інформація, висвітлена в листі, неправдива – ніхто косу не продавав. З цим погодився і сам мер Володимир Чайка – мовляв, не пам’ятаю, щоб косу продавали. Але справа вже була зроблена.

Варто відзначити, що один із миколаївських Інтернет-сайтів оприлюднив і цей лист, і договір купівлі-продажу, які надав один з депутатів міськради (хто саме, не повідомляється – матеріали були надані на умовах конфіденційності). Під листом підписалися 14 чоловік, з яких половина не є жителями району Намив, де знаходиться саме ця «продана» коса. А у договорі купівлі-продажу між ТОВ «Авентин», до якого має відношення О. Жолобецький, та ТОВ «Бестом» мова йде про продаж акцій, аж ніяк не про земельну ділянку.

1fsde

2hfhv
gf
За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна
координатор в Миколаївській області
097 219 00 66, 095 087 17 85, [email protected]

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.