Головна редакторка ТРК «Аверс» Наталія Московка заявила про факти тиску на неї та її ЗМІ з боку кандидатки по виборчому округу № 22 від «Європейської партії України» Олени Голєвої

Про це стало відомо ОПОРІ у п’ятницю, 12 жовтня, після її допиту у міліції.

Наталку Московку та її колегу головного редактора газети «Аверс-прес» Андрія Лева викликали до міського відділу УМВС для дачі свідчень у рамках розслідування кримінальної справи. Вона повідомила, що усі питання від правоохоронців були про її професійну журналістську діяльність. Втім, про суть справи вона сказати нічого не могла, адже це таємниця слідства.

Свій виклик на допит журналістка пов’язала з кандидаткою в нардепи Оленою Голєвою, мовляв, вона та її чоловік тиснуть на журналістів та ЗМІ. «Пані Голєва контролює хід цього розслідування. Їй, очевидно, дали такі права, оскільки вона є кандидатом у депутати до ВРУ. І користуючись цим, подружжя Голєвих просто використовує міліцію для того, аби звести особисті рахунки зі ЗМІ, які їм не подобаються, або звести рахунки з журналістами, від яких вони очікують, що вони можуть щось сказати, що їм не до вподоби. Тобто нам всім треба готуватися до того, що нас будуть по одному запрошувати всіх от сюди в цю структуру і задавати питання», - заявила редакторка.

Чому саме Голєва тисне на неї, Московка не пояснила, лише сказала, що справа пов’язана із кандидаткою в нардепи та зазначила, що між допитом її та Лева бачила, як Олена Голєва з’являлася у міліції.

Сама ж Голєва сказала, що була там, бо її викликав слідчий на дачу свідчень щодо погрому офісу її громадської приймальні, про що ми писали раніше. «Я не маю жодного відношення до правоохоронних органів так само, як мій чоловік, і жодним чином не маю можливості тиснути на хід слідства і давати якісь заяви з приводу того, що до цього має відношення Московка», - прокоментувала ситуацію кандидатка Олена Голєва.

Марія Доманська,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
Детальніше:
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86

Довідково: 

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.