8 жовтня представники кандидата в народні депутати від партії «УДАР» у ВО №42 Вольги Шейко подали адміністративний позов до Донецького окружного суду. Вони просять суд розібратися в діях кандидата в депутати від Партії регіонів у ВО №42 Тетяни Бахтеєвої, яка 3 жовтня провела вже другу зустріч зі студентами в дельфінарії «Немо» та подарувала їм пакети з агітаційною продукцією.

«Кожен студент, присутній на зустрічі, мав при собі запрошення на вечірній сеанс у дельфінарії, орієнтовна вартість якого становить 80 грн. До того ж на кожному місці були розкладені пакети з таким вмістом: футболка з написом «Мій вибір Тетяна Бахтеєва» (орієнтовна вартість — 40 грн), агітаційний буклет Бахтеєвої, блокнот з агітаційною інформацією на розвороті (орієнтовна вартість — 30 грн), авторучка з написом «Тетяна Бахтеєва» (орієнтовна вартість — 1,5 грн), цукерки «Есферо» (орієнтовна вартість — 30 грн). За підрахунками партії «УДАР», загальна вартість запрошення й пакетів дарунків становить 181 грн 50 коп. на кожного запрошеного. На підставі цього будл складено акт про порушення закону «Про вибори народних депутатів України», — йдеться в заяві партії «УДАР».

Згідно зі зменшеними нормами розгляду судових справ під час виборчої кампанії, то друге засідання суду відбулося вже 9 жовтня по обіді. Як доказ представники партії «УДАР» надають фото та відео зустрічі в дельфінарії на диску та пакет із роздатковими агітаційними матеріалами й просять суд встановити факт одноразового грубого порушення Тетяною Бахтеєвої статті 6 пункту 2 та статті 74 Закону «Про вибори народних депутатів України». У свою чергу, відповідачі надали судові всі рахунки на виготовлення кожного елементу агітаційних матеріалів.

Як зазначив адвокат Тетяни Бахтеєвої Людовік Мірзоян, позов з боку відповідача розцінено як повністю безпідставний. Пан Мірзоян також наголосив: «Ми спростовуємо  наявність наданих доказів, адже вони не підтверджують порушення». Суд оголосив рішення ввечері 9 жовтня о 23:10 й у повному обсязі не задовольнив позов партії «УДАР». Кандидат у народні депутати від партії «УДАР» у ВО №42 Вольга Шейко вважає, що «суд дав не належну оцінку доказам, які були надані». Вона також зазначила, що впродовж двох днів подаватиме апеляцію.

http://www.youtube.com/watch?v=5x9yGZRLPr0