За інформацією, що знаходиться в розпорядженні представників Громадянської мережі ОПОРА, на території м. Ніжин була помічена агітаційна продукція, яка містить відомості, що відверто дискредитують кандидата в народні депутати по виборчому округу № 209 Івана Куровського (самовисуванець).

«Дорожня афера Івана Куровського», - таку назву має інформаційна листівка, в якій автори наполягають, що кандидат Куровський навмисно затримав програму ремонту доріг на півроку, а сьогодні намагається використати бюджетні кошти для обману виборців.

Примітно, що листівка була зроблена з заголовком та вихідними даними, які дублюють відповідні реквізити друкованої продукції політичної партії ВО «Батьківщина».  

Дослівно: «Заголовок «ВО Батьківщина», друковано ТОВ "Український центр поліграфії та реклами" замовленням № 30. 09/12, особа відповідальна за випуск Оробець Леся Юріївна - народний депутат України, кандидат у депутати ВР від ВО Батьківщина; тираж 50000».

Чернігівський регіональний виборчий штаб Об’єднаної опозиції «Батьківщина» заявляє, що партія не має жодного відношення до випуску та розповсюдження цієї листівки.

«Цю листівку ми вважаємо брудною підробкою. Як і раніше невідомі намагаються використати бренд ВО «Батьківщина» для друку матеріалів «чорного піару».  Ми рішуче засуджуємо такі дії. Я звертаюся до всіх мешканців Чернігівщини – ми ніколи не випускали «брудних» матеріалів про когось з учасників виборчого процесу», - заявляє голова Чернігівського регіонального виборчого штабу ВО «Батьківщина» Олександр Кодола.

Зауважимо, головна думка згаданої інформаційної листівки зводиться до того, що «люди, які стали депутатами завдяки політичної партії «Батьківщина», у найскрутніші для партії часи, перейшли на бік конкурентів».

Chernigiv_black_PR

Нагадаємо, що Громадянська мережа ОПОРА вже інформувала про випадки розповсюдження листівок компрометуючого характеру в бік Олега Ляшка, де використовувалися партійні реквізити згаданого партійного об’єднання.

http://oporaua.org/news/2166-chernigivshchyna-lbatkivshchynar-vidhrestylasja-vid-provokacijnogo-vydannja

http://oporaua.org/news/2296-chernigivshchyna-lgolos-batkivshchynyr-vyjavyvsja-nespravzhnim

Ольга Різенко
прес-секретар
 
За коментарями звертайтесь:
Євгеній Романенко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
068 386 60 54

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.