За спостереженням Громадянської мережі ОПОРА, наявні процеси в окружних виборчих комісія наслідують загальноукраїнські тенденції. Зокрема, членство ОВК № 206 зазнало нових змін.

Так, постановою ЦВК від 8 жовтня 2012 року № 1322 (згідно додатку 7 до постанови) було внесено чергові зміни до складу ОВК № 206. Цього разу одного з найдосвідченіших членів комісії Тетяну Захарченко (від Ліберальної партії України) було змінено на Надію Міклухо-Маклай (також від Ліберальної партії України – згідно зазначеної постанови).

Причина заміни класична: «У зв’язку із внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії».

Проте, привертає увагу той факт, що у 2010 році пані Міклухо-Маклай було обрано депутатом до Чернігівської обласної ради по одномандатному  мажоритарному виборчому округу № 19 як суб’єкта висування Чернігівської обласної організації Партії регіонів. А на сьогоднішній день вона входить до складу фракції Партії регіонів у Чернігівській обласній раді.

Отже, де-факто у складі Чернігівської ОВК №206 побільшало представників провладної партії.  

Ольга Різенко
прес-секретар
 
За коментарями звертайтесь:
Євгеній Романенко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
068 386 60 54

 

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.