Одним із лідерів передвиборних перегонів на окрузі №157 є самовисуванець Анатолій Єпіфанов – ректор Української академії банківської справи Національного банку України, депутат обласної ради (фракція Партії регіонів), Почесний громадянин міста Суми. Останнім часом він значно активізував свою передвиборну діяльність.

Комунальники до послуг кандидата

Наприкінці вересня Анатолій Єпіфанов здійснив рейд вулицями міста по вирішенню комунальних проблем жителів. Журналісти підконтрольного ректору телеканалу «Академ-TV» у сюжеті про цю подію його представили як почесного громадянина міста Суми.

Та й сама подія викликана тим, що до Анатолія Єпіфанова, як до почесного громадянина міста, надійшло понад 40 скарг щодо бездіяльності комунальних служб, тому він зібрав керівників цих установ на чолі із заступником мера Сум Анатолієм Бондарем та вирушив у рейд вулицями обласного центру.

Наприклад, на вул. Заливній, 15 керівник КП «Сумижитло» Валерій Зінченко під наглядом Анатолія Єпіфанова особисто спустився у підвал та пообіцяв людям відремонтувати каналізацію, щоб не допустити затоплення. У дворі неподалік Анатолій Єпіфанов наказував заступнику мера Сум Анатолію Бондарю відремонтувати прибудинкову територію.

Відомо, що з таким рейдом кандидат у супроводі чиновників відвідав за один день 38 адрес, звідки надійшли прохання про допомогу. Невідомо, чи планує він виділяти кошти із передвиборчого фонду на виконання своїх передвиборних обіцянок, чи обіцяний людям ремонт буде робитися за бюджетні кошти.

Сам Анатолій Єпіфанов не вважає таку підтримку чиновників чимось поганим. На прес-конференції він заявив щодо свого рейду з комунальниками:

- Ніхто їх не змушував. Вони мене поважають. Вони мої учні. І мер тут ні до чого. Вони мене всі слухають! Як би це сказати… Батька слухають! Зібрав і пішов! Я показав, що вони ні разу за 15 років на участках не були. Хоч показав де дерево старе росте. Що тут поганого? Що? Я владу примінив? Я не чиновник і не державний службовець. А якщо відчувають авторитет, то це моя заслуга, моєї діяльності, життя. Я їх запросив як почесний громадянин. А почесного громадянина нада слухать.

Агітація міського голови

Міський голова Геннадій Мінаєв був помічений в публічній підтримці Анатолія Єпіфанова. Найбільш яскраво це проявилося 7 жовтня під час концерту з нагоди 190-річчя з дня народження почесного громадянина Сум Івана Харитоненка.

Міський голова після вручення Подяки Анатолію Єпіфанову зі сцени заявив наступне:

- І повірте, кожна людина в певний момент потребує підтримки. Місто завжди потребувало підтримки Єпіфанова. Тепер Єпіфанов потребує вашої підтримки. І я впевнений – він поверне нашу з вами підтримку нашому місту сторицею.

Того ж дня, але зранку, урочисто відкрили відновлений міст по вул. Троїцькій та сквер, які відтепер мають назву "Міст та сквер родини Харитоненків". У церемонії відкриття взяли участь кандидат Анатолій Єпіфанов, голова Сумської обласної державної адміністрації Юрій Чмирь, голова Сумської обласної ради Геннадій Михайленко, міський голова обласного центру Геннадій Мінаєв.

Звання "Почесний громадянин міста Суми" присвоюється мешканцям міста Суми, регіонів України, громадянам інших країн, які зробили видатний внесок у розвиток міста Суми, піднесення його статусу, або в знак великої поваги до їх політичної та громадської діяльності. Особливих повноважень чи додаткових прав почесні громадяни не мають, але користуються численними пільгами та отримують щомісячну винагороду в розмірі трьох мінімальних заробітних плат.

На фото зліва направо: Геннадій Михайленко, Анатолій Єпіфанов, Юрій Чмирь, Геннадій Мінаєв

 

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.