Кандидати-мажоритарники у місті Києві, окрім друкованих агіток, газет і календариків, роздають виборцям книжки.

Кандидат-самовисуванець Геннадій Балашов безкоштовно поширює у своєму 221 виборчому окрузі книгу «Как стать авантюристом. Размышления миллионера», співавтором якої він є. За інформацією спостерігача ОПОРИ, така книга коштує 40 гривень. Інше видання цієї книги в інтернет-магазинах можна купити приблизно за 130 гривень.
Київ

У 214 мажоритарному виборчому окрузі (Дніпровський район міста Києва) розповсюджують агітаційну книгу про Олеся Довгого із назвою «Звіт перед громадою». У ній вміщено інформацію про кандидата, його передвиборну програму, а також опис проектів та досягнень фонду Олеся Довгого. Книга якісно віддрукована та гарно ілюстрована. Попри те, що вона є агітаційною і поширюється безкоштовно, фактична її вартість може бути значною.

Київ

Київ

Київ

Київ

ОПОРА нагадує, що відповідно до частини 13 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів» і Закону України «Про державний бюджет України» допустима вартість товарів із символікою партії чи кандидата становить не більше 33 гривень і 54 копійок.

В першому випадку бачимо очевидне порушення закону, оскільки книга Геннадія Балашова є у продажу, в другому випадку – можемо лише звернути увагу на велику вартість такого видання.