Перший заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Вадим Гаврішко прокоментував поширене в мережі інтернет відео, на якому він у свій робочий час просить проголосувати за Партію регіонів. Виявляється, він діяв у межах закону, оскільки є кандидатом у депутати Верховної Ради України (№ 142 у списку Партії регіонів).

Відкриваючи 2 жовтня дошкільний навчальний заклад «Пролісок» у селі Райківці Хмельницького району, що на території ОВО № 188, Вадим Гаврішко звернувся до громадян із закликом проголосувати 28 жовтня за Партію регіонів. «Ну що вам що, жалко підтримати?» - перетворив він свій заклик на прохання.

Втім, сам чиновник на коментар не поскупився аж через тиждень після «свята для наймолодших райківчан», яке він влаштовував разом із керівництвом Хмельницького району. Подія відображена на офіційному сайті облдержадміністрації як епізод у робочому графіку першого заступника голови ОДА:

- Я законослухняний громадянин, і звертаючись до громадян по підтримку своєї партії на виборах, я скористався правом, наданим мені як кандидатові у народні депутати України пунктом третім частини першої статті 74 Закону «Про вибори народних депутатів України», - сказав Вадим Гаврішко представникові Громадянської мережі ОПОРА.

Згадана стаття регламентує обмеження щодо ведення передвиборної агітації. Другий пункт частини першої статті забороняє участь у передвиборній агітації «органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам». Третій пункт забороняє агітацію посадовим особам цих органів, «крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом у депутати». Щоправда, цією нормою не можуть так само скористатися представники опозиції – на разі серед посадовців і службовців органів влади й місцевого самоврядування на Хмельниччині, майже, немає висуванців-прихильників непровладних партій.