Неетичну поведінку хмельницького електронного засобу масової інформації у висвітленні передвиборної кампанії оскаржують перед Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення. Зокрема, на ім’я її голови надіслано скаргу юристом Володимиром Гарієвським, який є довіреною особою одного з кандидатів у народні депутати України

Інформаційний пресинг опонента організовано ДП «Дитяче телевізійне агентство» «33 канал» та друкованими виданнями, підконтрольними групі «Рідне місто» на чолі з головою Хмельницької райдержадміністрації Віктором Коліщаком (член партії «Єдиний центр», кандидат-самовисуванець у депутати Верховної Ради ОВО № 188. Він, зокрема, запам’ятався заявою про доцільність закриття засобів масової інформації на період виборів.

Володимир Гарієвський, який є довіреною особою кандидата в депутати українського парламенту Сергія Лабазюка (член Народної Партії, самовисування), оскаржує ігнорування телекомпанією ненадання можливості спростувати недостовірні факти викладені у передачах та інформаційних випусках каналу. Зокрема у телепрограмі «Генеральна лінія» та у передачі «Великі перипетії у малому селі».

«Відомості, поширені у вказаних сюжетах, не відповідають дійсності, оскільки в повідомленні прямо вказується на ніби-то причетність Лабазюка С. П. до ряду незаконних дій, таких як розкрадання майна, в тому числі державного. Таким чином, в ефірі ДП «ДТА» «33 канал» прямо звинувачено кандидата у народні депутати України Лабазюка С.П. у вчиненні кримінальних злочинів», - ідеться у скарзі до голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Володимира Манжосова.

На прес-конференції, скликаній 10 жовтня депутатом обласної ради Сергієм Лабазюком, представники «33 каналу» підтвердили упередженість до нього – ставили запитання, що містять негативну характеристику кандидата. Тим часом, окрім норм кодексів журналістської етики, законів про діяльність у сері інформації та ЗМІ, такі дії суперечать і Законові «про вибори народних депутатів України», який регулює поточну виборчу кампанію. Так, у третій частині статті 63 передбачено, що засоби масової інформації «зобов’язані дотримуватися об’єктивності, неупередженості, збалансованості, достовірності, повноти і точності інформації». Ці вимоги дублюються у другій та третій частинах статті 66. А стаття 71 про загальний порядок використання засобів масової інформації гласить: «Передвиборна агітація з використанням засобів масової інформації усіх форм власності проводиться з дотриманням принципу рівних умов».

Попри те, каналом порушуються й умови ліцензії, виданої хмельницькому ДП «Дитяче телевізійне агентство». Наприклад, випуски програми «Генеральна лінія» тривають більше години у той час як інформаційно-аналітичні й публіцистичні передачі, згідно з рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення № 2533 від 26.10.2011 року, обмежуються тридцятьма хвилинами на добу.