8 жовтня у Сумах на вул. Харківській поширювали газету під назвою «Моя Батьківщина. Моя Сумщина», де на першій сторінці розміщена велика фотографія кандидата-самовисуванця по округу №158, члена партії ВО «Батьківщина» Олександра Волкова та заголовок «Олександр Волков сказав: "Тимошенко – професійна кидала!"». Проте ця продукція навряд чи являється витвором передвиборчого штабу цього кандидата

Усі чотири сторінки газети містять матеріали з ознаками антиагітації або навіть чорного піару відносно Олександра Волкова. На останній сторінці є вихідні дані: «ООО «Полиграф М», м. Харків, вул. Маршала Конєва, 32/2». Там вказаний тираж – 10 тисяч екземплярів.

Автори газети використали компіляцію із матеріалів із різних джерел: інтернет-видання «Українська правда», інформаційне агентство «Уніан», блог міського голови Сум Геннадія Мінаєва та власну інформацію.

Автори намагалися підкріпити більшість своїх матеріалів фактажем. Наприклад, вони згадують часи, коли Олександр Волков працював на президента Леоніда Кучму, фазенду Олександра Волкова, де начебто живуть буйволи, козли, жирафи та носороги, його невиконані передвиборчі обіцянки. В одній зі статей автори дорікають кандидату Волкову, що він нібито використав хлопчика з Білопілля, який брав участь в заходах «Євро-2012» від «МакДональдс».

Цього ж дня жителі Зарічного району міста Суми знайшли в своїх поштових скриньках газету під назвою «Кандидат в законі». На першій шпальті зазначено, що це «Інформаційний бюлетень про Олександра Волкова» та великими літерами є напис «Батьківщина» не затвердила Олександра Волкова кандидатом у депутати від Об’єднаної опозиції. Сумніви викликала неоднозначна біографія екс-радника Леоніда Кучми». Далі автори на чотирьох шпальтах спробували донести в чому полягає «неоднозначна біографія» кандидата.

Видання не містить жодних вихідних даних.

Хто є замовником цієї друкованої продукції наразі невідомо. Зазначимо, що головними конкурентами Олександра Волкова в окрузі №158 є кандидат від Партії регіонів Олександр Костенко та кандидат-самовисуванець Володимир Токар. Там балотуються ще 10 кандидатів.

08102012162

08102012164
08102012165

011
021
031
041
За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.