Кандидату від Об’єднаної опозиції по округу №157 Олегу Медуниці відмовили у зустрічі в Сумському державному університеті

Разом з тим, лідер партії «Україна – Вперед!» Наталія Королевська 3 жовтня у Сумах виступила перед студентами цього університету. Вона презентувала свою книгу «Нова економіка – нова країна», яку подарувала студентам із власним автографом. У виші вона також представила членів своєї команди із першої десятки передвиборчого списку. Цікаво, що приймав політика ректор СумДУ Анатолій Васильєв, який є депутатом Сумської обласної ради та входить до фракції Партії регіонів.

У Суми Наталія Королевська приїхала із Конотопа та Бурині, де роздавала потенційним виборцям м’ячі із символікою партії. Якщо вартість такого подарунку перевищує 30 грн., то це можна вважати підкупом виборців, що є грубим порушенням законодавства.

У розпорядженні представників ОПОРИ є лист від ректора СумДУ Анатолія Васильєва, адресований кандидату від Об’єднаної опозиції по округу №157 Олегу Медуниці, який прохав ректора про організацію аналогічної зустрічі народного депутата В’ячеслава Кириленка зі студентами вишу. Проте ректор відмовив, пославшись на те, що «у зв’язку із початком нового навчального року, приміщення аудиторій в Сумському державному університеті інтенсивно використовуються для проваждення навчально-виховного процесу». Крім того, ректор вказав, що відповідно до ст. 8 Закону України «Про освіту», навчально-виховний процес є вільним від втручання політичних партій, громадських, релігійних організацій. «Зважаючи на це, змушений відмовити у задоволенні Вашого звернення щодо надання дозволу на проведення зазначеної зустрічі», - вказує ректор. 

__03.10.12

iuiu
За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.