Під час візиту на Хмельниччину Геннадія Москаля, одного з лідерів обєднаної опозиції, постраждав керівник обласного штабу ВО «Батьківщина» Олександр Ксенжук. Після прес-конференції у Кам’янці-Подільському, який є центром виборчого округу № 193, йому бризнули в обличчя смердючою та їдкою речовиною зі шприца, завдавши незначних опіків очей.

Про інцидент 4 жовтня відразу ж повідомили правоохоронцям як про черговий замах на народного депутата Геннадія Москаля, а потерпілий звернувся до медиків. Тим часом у поле зору свідків події, яка трапилася біля кам’янецького офісу об’єднаної опозиції, потрапили кілька молодиків, котрі знаходилися поблизу. Серед них упізнали викладача Кам’янець-Подільського національного університету, відомого боксера.

Подія набула розголосу на прес-конференції у Хмельницькому, що відбулася відразу ж, як тільки Геннадій Москаль дістався в обласний центр із Кам’янця-Подільського. «Невідомі особи облили якоюсь рідиною обличчя Олександра Ксенжука, переплутавши його зі мною», - заявив народний депутат. Він повідомив про п’ятьох нападників, хоча безпосередніх виконавців замаху було двоє. Також Геннадій Москаль повідомив про стеження за ним – від Кам’янця-Подільського до Хмельницького за ним та супроводжувачами їхав легковик «Жигулі». «Непрофесіоналізм «сищиків» вражає! Нам без особливих труднощів вдалося заблокувати їх. На запитання «Хлопці, ви звідки – СБУ, МВС чи вас хтось інший найняв?» вони (водій та двоє пасажирів) ховали лиця і намагалися втекти, але ми їх сфотографували», - розповів Геннадій Москаль.

Потерпілий Олександр Ксенжук, наздогнавши Геннадія Москаля, далі супроводжував його у Хмельницькому. Його заява, як повідомили з обласного управління МВС України, розглядається, оперативно з’ясовані особи двох чоловіків – мешканців Кам’янця-Подільського. До завершення слідчих дій правоохоронці не називають їхніх прізвищ. Але публічну відповідальність за «замах» узяли на себе представники місцевої громадської організації «Ніхто крім нас».

Через два дні після візиту Геннадія Москаля вони провели свою прес-конференцію. На ній вони повідомили, що таким чином хотіли привернути увагу «заїжджих політиків» на екологічну проблему історичного міста. «Люди потерпають від постійного смороду. У всьому винні власники підприємства «Довжоцький спиртовий завод», які нехтують здоров’ям кам’янчан, аби «набити» власні кошені», - наголосив заступник голови громадської організації Олег Гільовський.

Громадські активісти демонстрували відра з нечистотами спиртзаводу Олександрі Кужель, Миколі Томенкові і В’ячеславу Кириленку, Віталію Кличку. Не отримавши ніякої реакції, вони вирішили знову нагадати про цю проблему. Хлопці взяли з собою два пластикових контейнери з рідиною із каналізаційних стоків, щоб розпилити її в повітрі перед депутатом Верховної Ради. Вони це й зробили зі словами: «От так для нас пахне Батьківщина, а ви це хоч раз понюхайте!»

Таким чином, політичного забарвлення набуло звичайне хуліганство доведених до відчаю людей.