У Сімферополі та Феодосії були виявлені сітілайти з політичною рекламою партії УДАР Віталія Кличка без вихідних даних, де мали б бути вказані тираж, замовник та виробник. Від партії Об’єднання лівих та селян був поданий позов до окружного суду міста Сімферополя

В адміністративному позові йшлося про те, що по бульвару ім. Леніна біля почтового відділення розміщений сітілайт з передвиборчою агітацією партії УДАР Віталія Кличка без вихідних даних. Це є порушенням Закону України «Про вибори народних депутатів». Адже ст. 74 п. 22 забороняє виготовлення та розповсюдження надрукованих матеріалів, де не вказані відомості про замовника печатних передвиборчих агітаційних матеріалів, установа, яка надрукувала, тираж, інформацію про осіб, відповідальних за друк.  Позов до суду був частково задоволений.

Представники ОПОРИ звернулися за коментарями до штабу партії. Довірена особа УДАРу доповіла, що дані на постері надруковані, а в тому що їх не видно винна фірма, яка розміщувала рекламу. Ударівець повідомив, що вони вже звернулися до фірми з метою виправити цей недолік.

Партія УДАР подала апеляційну скаргу до суду міста Сімферополя, для того, щоб змінити рішення суду.

Але це не єдиний приклад порушення Законодавства України. Також були зафіксовані листівки без вихідних даних від партії "Україна - вперед!" та Руського Єдінства.

WP_000205

 WP_000211
 WP_000217
img033
 
img035
img036
img037
 
img038
img039
img040
img041
img042
img043
img044
img045
За коментарями звертайтесь:
Ренат Умеров
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
в АР Крим
0505382803

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.