4 жовтня, 182-а окружна комісія, розглянувши скаргу уповноваженої особи, визнала наявність факту порушення, але жодних дій, окрім прийняття його до відома, не здійснила

Як повідомляють активісти Громадської мережі ОПОРА, 3 жовтня на території Комсомольського парку міста Херсона, який знаходиться у 182-му виборчому окрузі, на парканах та на стовпах вуличних ліхтарів було розміщено декілька банерів без вихідних данних, які агітували за Партію Регіонів. Не дивлячись на те, що паркова територія перебуває у комунальній власності міської громади, згідно з частиною 4 статті 74 «Закону про вибори народних депутатів України», це не є порушенням, адже за вказанною статтею обмеження розповсюджуеться лише на будівлі та приміщення комунальної власності. Але відсутність на друкованій агітаційній продукції реквізитів замовника, тиражу та відповідальної за випуск особи, порушує частину 22 статті 74 того ж закону «Про вибори народних депутатів України».

Уповноважений від політичної партії ВО «Батьківщина» Лінецький М.В. склав акт про це порушення та направив його до окружної виборчої комісії 4 жовтня. У той же день під час засідання о 16 годині комісія розглянула акт Лінецького М.В. Комісія погодилася, що порушення має місце та прийняла рішення взяти до відома факт порушення. ОПОРА зазначає, що комісія повинна була направити цей матеріал до МВС задля подальшого розгляду.

0369

За коментарями звертайтесь:
Родіон Банар,
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
у Херсонській області
063 628 67 91