За спостереженням Громадянської мережі ОПОРА, окремі кандидати в народні депутати вдаються до цікавих форм роботи з електоральною думкою. Так, 1 жовтня у м. Корюківка (Чернігівська область) за ініціативи та особистим запрошенням кандидата у народні депутати по одномандатному виборчому округу №207 Валерії Матюхи було ініційоване підписання угоди про чесні вибори

На захід, який відбувся в приміщенні приймальні кандидата в народні депутати пані Матюхи, запрошувалися всі 12 кандидатів у народні депутати по виборчому округу №207. Проте, на пропозицію відгукнулися лише уповноважена особа КПУ, за сумісництвом помічник-консультант кандидата в народні депутати від КПУ Володимира Лещенка, а також самовисуванець Петро Шаповал.

Останній не зміг бути присутнім на засіданні з поважних обставин, але за допомогою конференц-зв’язку підтвердив свою згоду щодо підписання угоди.

Також на заході були присутні представники Новгород-Сіверської телерадіокомпанії, які знімали відеосюжет, а також головний редактор Городнянського видавництва «Новини Городнянщини».

Чернігівщина

Чернігівщина

Чернігівщина

Чернігівщина

КАНДИДАТ В НАРОДНІ ДЕПУТАТИ УКРАЇНИ В ОДНОМАНДАТНОМУ ВИБОРЧОМУ ОКРУЗІ № 207
МАТЮХА ВАЛЕРІЯ ВАЛЕРІЇВНА
Рішення Центральної виборчої комісії про реєстрацію кандидата в народні депутати України від 16.08.2012р. № 438
Адреса приймальної: м. Корюківка, вул. Вокзальна, 8-А, 2 поверх
 
 
___/___/2012р. вих. №______/П
Кандидату в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 207
 
________________________________________________________
Адреса:
 
 
Шановний _________________!
 
Я особисто запрошую Вас, і пропоную укласти угоду про чесні вибори, з метою проведення прозорої та чесної передвиборної кампанії по відношенню до кожного з опонентів та виборців, запобігання використання адміністративного ресурсу, приниження виборців надаючи їм матеріальні блага або цінності, застосування наклепу, брехні, образ та фальсифікації.
Прошу Вас розглянути текст угоди про чесні вибори, що додається. Всі пропозиції та зауваження до вищезазначеної угоди прошу надсилати на електрону адресу: [email protected].
Підписання угоди відбудеться першого жовтня 2012 року о 12 годині 00 хвилин за Київським часом за адресою: м. Корюківка, вул. Вокзальна, буд. 8-А, 2 поверх, приймальна кандидата в народні депутати України по виборчому округу № 207 Матюхи В.В.
Додатки:
  1. Текст Угоди на 1 арк.
З повагою,
 
Кандидат
в народні депутати України                                                  В. Матюха
 
 
 
Довірена особа: Гавлодський Н.В.
Тел.: 097 512 15 86
Текст угоди:
УГОДА ПРО ЧЕСНІ ВИБОРИ
Ми, кандидати у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 207, з метою забезпечення законності та справедливості виборчого процесу
В И Р І Ш И Л И:
1. Вести чесну агітацію за свої передвиборні програми, не вдаючись до обману та підкупу виборців.
2. Бути відвертими у спілкуванні з виборцями, радити їм ефективні способи вирішення наболілих проблем і обіцяти не більше того, що можемо виконати.
3. Не застосовувати брудних політичних технологій проти своїх опонентів, зокрема, не поширювати неправдивого компромату, не вдаватися до наклепів, образ, дифамації, провокацій, насильницьких та хуліганських дій, погроз та інших порушень діючого законодавства.
4. Не використовувати адміністративний ресурс, негласну підтримку органів державної влади та місцевого самоврядування та їх посадових і службових осіб.
5. Не вдаватися до фальсифікації виборів та їх результатів. У разі, якщо нам стане відомо про будь-які дії або готування до дій із викривлення результату волевиявлення виборців, негайно докласти всіх зусиль і вжити необхідні заходи для притягнення винних до встановленої законом відповідальності.
Ми беремо на себе відповідальність перед Богом і перед людьми за дотримання цієї угоди. Порушивши цю угоду, будь-хто з нас накличе на себе безчестя та громадський осуд. І якщо у порушників угоди залишатиметься хоч крапля совісті, вони знімуть свої кандидатури.
_____________________
Валерія Матюха
_____________________
Підписи інших кандидатів
Ольга Різенко
прес-секретар
 
За коментарями звертайтесь:
Євгеній Романенко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
068 386 60 54
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.