До Сумського обласного штабу партії Наталії Королевської «Україна – Вперед!» 2 жовтня приходили представники міського управління міліції. Вони опитали кандидата від цієї партії по округу №157 Олега Шестака, щоб перевірити інформацію про можливе порушення, зазначене в заяві іншого кандидата по цьому округу Олега Медуниці (Об’єднана опозиція).

Суть претензій Олега Медуниці така: у Сумах роздавали листівки із символікою партії «України – Вперед!», замовником яких зазначений Олег Шестак, а не партія. Громадянська мережа ОПОРА зафіксувала розповсюдження таких листівок у вересні.

«Навіщо Олег Медуниця діє відносно мене методами влади?! Якщо він використовує такі методи, то чим він відрізняється від Партії регіонів? Не можу знайти логічного пояснення його діям. Можливо, він боїться мене як опонента. Завтра, 3 жовтня повідомлю про цей інцидент Наталю Королевську, яка прибуде до Сум», - заявив Олег Шестак в коментарі ОПОРІ після спілкування із міліцією.

Нагадаємо, що раніше у Сумах кандидат-самовисуванець по округу №157 Олександр Перчаков звернувся з аналогічною заявою відносно самого Олега Медуниці, вимагаючи перевірити інформацію про порушення в ході агітації та у разі підтвердження порушити кримінальну справу.

Олег Медуниця в коментарі ОПОРІ пояснив свої мотиви: «Я провів науковий дослід – направив до ОВК заяву про ніби порушення збоку кандидата Олега Шестака. Текст заяви я слово у слово скопіював із аналогічної заяви кандидата Олександра Перчакова, яку він раніше подавав до ОВК проти мене. Тоді ОВК кваліфікувало мої агітаційні листівки із символікою «Батьківщини» як кримінальний злочин та передала цю інформацію до міліції. Я хотів побачити, як буде діяти ОВК у цьому разі. Очікування повністю виправдались».

Олег Медуниця вважає, що ОВК №157 знову перевищила свої повноваження, направивши заяву відносно Олега Шестака до міліції та кваліфікуючи факт агітації як злочин. «Вибачаюсь перед Олегом Шестаком, він просто виявився крайнім у цій ситуації. Аналогічну заяву можна було написати відносно Олексія Мовчана (кандидат від Партії регіонів по округу №157), але в його листівках взагалі не було вихідних даних», - заявив Олег Медуниця.

Суми

Суми

Суми

Суми

Суми

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90;

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.