У вівторок, 2 жовтня, ряд інтернет-видань Миколаєва оприлюднили Відкритий лист кандидата у народні депутати по одномандатному округу №129 Лариси Хобти до Президента України Віктора Януковича, у якому вона звинувачує голову Миколаївської облдержадміністрації Миколу Круглова у підриві авторитету Партії регіонів.

Приводом для такого листа стало звернення обласної партійної організації Партії регіонів до громадян, опубліковане на сторінках місцевих ЗМІ, в якому називалися прізвища кандидатів у народні депутати по кожному з округів у Миколаївській області, висунуті Партією регіонів. Всіх інших, хто позиціонують себе як кандидати від Партії регіонів, у зверненні обізвали самозванцями. Киянка Лариса Хобта, член Партії регіонів, яка балотується у 129-му окрузі самовисуванням (кандидатом від партії на згаданому окрузі ЦВК зареєстрований Микола Жук), сприйняла таку позицію миколаївських «регіоналів» на свій рахунок.

Згодом губернатор М. Круглов, який за сумісництвом голова обласного партійного осередку Партії регіонів, в коментарях одному з місцевих ЗМІ підтвердив, що Лариса Хобта — самозванка, а все це не більше, аніж технологія, яка застосовується для того, щоб вибити кандидатів від Партії регіонів.

Довірена особа кандидата Лариси Хобти Юрій Нестеряк телефоном підтвердив ОПОРІ, що дійсно такий Відкритий лист був сьогодні направлений до Президента України і розповсюджений на сторінках місцевих ЗМІ.

Приводимо незмінений текст листа. 

Шановний Вікторе Федоровичу!

Я, Хобта Лариса Юріївна, кандидат к народні депутати України по одномандатному округу №129, як член Партії Регіонів, член фракції Партії Регіонів у Київській обласній раді, у своїх виступах на зустрічах з виборцями щоразу наголошую, що щиро і відверто підтримую політику Партії регіонів та політику Президента України. Це завжди викликає підтримку і повагу жителів Миколаївщини.

Нещодавно в інтерв’ю в одному з місцевих інтернет-видань глава Миколаївської обласної державної адміністрації Круглов Микола Петрович заявив: «У нac нeт кaндидaтa в дeпyтaты Xoбты. Этo самозванка. Oнa из Kиeвa пoявилacь. Этo вce пpoплaчeнныe люди. Этo вce тexнoлoгии, тexнoлoгии людeй, кoтopыe пытaютcя выбить пpeдcтaвитeлeй Пapтии peгиoнoв, вoт и вce». Одночасно на виборчому окрузі з’явились офіційні агітаційні матеріали з подібними звинуваченнями.

У відповідях на питання виборців, чому на окрузі зареєстровані два представники Партії Регіонів я пояснюю, що наша політична сила – найдемократичніша, вона дає можливість реалізуватися кожному і ставить за мету не здобуття мандата будь-якою ціною, а усвідомлений вибір людей, вибір того, хто повною мірою зможе виконати накази виборців та зміцнити авторитет партії.

Переконана, що посадовець такого рівня не має права на власні амбіції та заяви, які підривають авторитет нашої партії і ставлять під сумнів демократичність виборів до Верховної Ради України.

Прошу Вас, як гаранта Конституції України, дати належну оцінку заявам і діям глави Миколаївської ОДА і забезпечити моє конституційне право обирати та бути обраною народним депутатом України.


З повагою,

Лариса Хобта

кандидат в народні депутати України

За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна
координатор в Миколаївській області
097219 00 66, 095 087 17 85, [email protected]

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.