В Тернополі двічі було втрачено один і той же тираж газет ВО «Свобода». Спочатку його викрали, а після віднайдення та повернення міліцією – підпалено.

Перший інцидент трапився ще в першій половині вересня – напередодні приїзду до Тернополя Арсенія Яценюка та Олега Тягнибока, у ніч з 8 на 9 вересня було викрадено з офісу ВО «Свободи» декілька тисяч партійних газет, які мали б поширюватися на мітингу.

Як прокоментував ці події кандидат від ВО «Свобода» по 163 округу, м.Тернопіль, Олексій Кайда: «Я не виключаю політичного підтексту у скоєнні цього злочину, адже не випадково у переддень масштабного агітаційного заходу було викрадено наклад газет опозиційної сили. Я вдячний своїм побратимам із сусідніх областей, які відгукнулися й передали на Тернопіль партійну пресу».

Втім, міліція змогла розкрити цей злочин та повернула викрадений тираж. Це виявилося справою рук безхатченків, які проникли в офіс «Свободи» й викрали газети щоб здати в макулатуру. 

Другий інцидент трапився уже вночі з 28 на 29 вересня, коли, за партійною версією, «невідомі проникли у приміщення, де знаходиться офіс Тернопільської міської «Свободи» та підпалили декілька тисяч примірників газет Всеукраїнського об'єднання «Свобода». Зазначимо, що цей той самий тираж газет, який було вкрадено, за версією правоохоронців безхатченками, у ніч з 8 на 9 вересня».

Натомість, правоохоронці звертають увагу, що «газети зберігалися в холі готелю, без нагляду, і їх просто винесли звідти безхатьки, аби здати на макулатуру. Коли міліція знайшла газети і повернула їх «Свободі», то їх знову поскладали в коридорі без нагляду». На разі офіційною версією є те, що газети почали тліти від недопалка.

Зазначимо, що після невдалих викрадень та спалень, частина тиражу й надалі залишається непошкодженою, відтак, крапку на цій історії на цьому ставити зарано.

За коментарями звертайтесь:
Святослав Липовецький,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА в Тернопільській області
[email protected], 097 548 34 08