Ігор Лисов, кандидат у народні депутати від Партії регіонів у 211 виборчому окрузі (Голосіївський район міста Києва), обіцяє своїм виборцям безкоштовні послуги та товари зі знижками.

В агітаційних наметах Ігоря Лисова у Голосіївському районі людям пропонують підписати документ під назвою «Особистий наказ виборця». В ньому кандидат у народні депутати обіцяє вирішити комунальні проблеми району, забезпечити відкриття станції метро «Теремки», а також надавати безкоштовні юридичні консультації. Скріплений цей документ особистим підписом Ігоря Лисова, а також печаткою його фонду.

Виборцям, які згодяться підписати такий наказ, обіцяють надіслати особисту картку учасника Благодійного фонду Ігоря Лисова «Рідне місто моє». Вона дає можливість отримати знижку в аптеках та супермаркетах району, а також скористатися безкоштовною юридичною допомогою.

Водночас такі дії суперечать частині 13 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», оскільки мають ознаки непрямого підкупу виборців.

Київ

Київ