Жителі Комсомольського району міста Херсона, який входить до 183-го виборчого округу, з самого ранку знайшли у своїх поштових скриньках свіжу порцію чорного піару. Невідомі особи розповсюджують вже третій випуск газети «ЧЕСНОК»,  якою громадяни і поділилися з активістами мережі ОПОРА

Газета надрукована на дорогому глянцевому папері, формат сторінки А4, і повністю заповнена матеріалами чорного піару та яскравими сатиричними малюнками.  Головний фігурант публікацій – кандидат по 183 виборчому округу Андрій Путілов («УДАР»). Також «ЧЕСНОК» містить статтю про кандидата у народні депутати Анатолія Кичинського («Об’єднана опозиція «Батьківшина»), який також балотується по 183-му виборчому округу.

Досі виконавців не відстежено, адже ніяких вихідних данних газета не містить.  В попередньму випуску листівка містила примітку, що видавцем є редакція газети «Чеснок», а також, що до так званого Громадянського Руху «Чесно» видання не має жодного відношення. Цього разу автори навіть не намагалися вказати хоч якусь інформацію про себе чи тираж видання, що є грубим порушенням частини 7 ст. 69 Закону України “Про вибори народних депутатів України”, в якій зафіксовано, що “друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про замовника цих матеріалів, установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання, що належить партії, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск”.

Усі підозри щодо відповідальності за газету падають на головного конкурента Андрія Путілова по 183 округу Василя Федіна. Але довести його вину неможливо. У штабі кандидата заперечують будь-яку причетність як до цього, так і до попередніх видань «Чеснок».

Треба зазначити, що жоден з інших округів Херсонщини не відзначився такою кількістю та регулярністю «чорного» піару. До  головних героїв незаконних листівок – Василя Федіна (Партія регіонів)  та Андрія Путілова ("УДАР"), додався і Анатолій Кичинський (ВО «Батьківщина»).

lolp

lpljkk
За коментарями звертайтесь:
Родіон Банар,
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
у Херсонській області
063 628 67 91

Довідка

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.