В Зарічному районі міста Суми з’явилися дві листівки, які можна розцінити як чорний піар, проти кандидатів по округу №158 (центр місто Білопілля, частина Зарічного району міста Сум, Білопільський, Краснопільський, Сумський райони).

Анонімус проти Олександра Сугоняки

Перша листівка – бойовий листок під назвою «Анонімус», який жителі Зарічного району знайшли в себе в поштових скриньках. Випуск присвячено статті під заголовком «УГОДА З ДИЯВОЛОМ або ЯК ФАЛЬШИВИЙ СУГОНЯКО З ВЛАДОЮ ДОМОВЛЯВСЯ».

Чорний піар

В листівці йдеться, що нібито Олександр Сугоняко, який є кандидатом по округу №158 від партії УДАР, збирався підписати угоду про співпрацю з Адміністрацією Президента України, в якій зобов’язувався після обрання вступити в провладну коаліцію та відповідно голосувати. Натомість, начебто, в разі обрання мав отримувати по 50 тисяч доларів США щомісяця, а в разі не обрання – компенсацію в розмірі 450 тис. доларів. Але на цьому документі червоним олівцем написана резолюція «Відмовити бо дрібний шахрай!».

У листівці стверджується, що Олександр Сугоняко користується тим, що його плутають з відомим тезкою, Олександром Сугоняко, який є Президентом асоціації українських банків.

Чорний піар

Чорний піар

В Сумському осередку партії УДАР назвали ці листівки «божевільною контр-агітацією».

«Нечистоплотні опоненти Олександра Сугоняко не можуть змиритися з його першим місцем у рейтингу мажоритарників по 158-му виборчому округу і тому намагаються асоціювати кандидата від «УДАРу» Віталія Кличка» з Партією регіонів. Крок відчаю?», - говориться в заяві.

Щербань за Волкова

В тому ж Зарічному районі з’явилися листівки начебто від імені колишнього голови Сумської обласної державної адміністрації Володимира Щербаня з гаслом «Щербань за Волкова».

На листівці розміщено фото, на якому разом кандидат-самовисуванець по округу №158, член ВО «Батьківщина» Олександр Волков та Володимир Щербань.

В тексті листівки сказано: «Ми багато чого не встигли і маємо завершити те, що почали. Ми повернемо те, що у нас незаконно відібрала помаранчева влада. Щоб процвітали ми і наші люди. А народ отримає те, чого заслуговує!».

Чорний піар

Чорний піар

Володимир Щербань з 2002 по 2005 року був головою Сумської обласної державної адміністрації й має неоднозначну репутацію в регіоні.

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90;
 
Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.