Листівки із закликами в жодному разі не віддавати голос за кандидата В. Журавського та Партію регіонів масово розклеєні  в під’їздах багатоповерхівок Малина ( ОВО №66)

Як повідомляє спостерігач ОПОРА, в них йдеться про причини, чому не можна голосувати за Партію регіонів та кандидата в народні депутати від Партії регіонів В. С. Журавського. Зокрема, він звинувачується в затягуванні справи  по відношенню до вкладників «Еліта Центр», а також в авторстві законопроекту 11013, який запроваджує кримінальну відповідальність за наклеп. Інша листівка з критикою політики Партії Регіонів надрукована в такому ж стилі й таким же накладом – 999 шт. Авторство обох належить Громадському руху «Відсіч».

Кількома днями раніше в Брусилівському районі ( ОВО №66)  в селі Приворіття  відбулася акція протесту "Журавському не місце в Раді". Її влаштували журналісти з Києва . У сільському будинку культури, де відбувався агітаційний концерт на підтримку кандидата в депутати, активісти роздали людям листівки та газети з чистими першими сторінками. Як повідомили організатори власкору 5-го каналу, акція проводилась в окрузі, де балотується автор законопроекту про наклеп саме тому, щоб люди знали , за кого вони голосуватимуть.   

P9290312

 
P9290314
 
Контакти
Прес-секретар ОПОРА в Житомирській області
Ірина Новожилова
0674104958

Довідка

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.

 У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.