Куди радикальніше від народного депутата-регіонала Віталія Журавського може поборотися з критикою кандидат у депутати Віктор Коліщак (партія «Єдиний Центр», самовисування). Цей голова Хмельницької районної держадміністрації балотується в окрузі № 188 з центром у Хмельницькому

Прикметно, що сам кандидат у депутати Верховної Ради Віктор Коліщак контролює Хмельницьку районну газету «Прибузька зоря», а у Хмельницькому – телеканал «Дитяче телевізійне агентство» («33 канал»). На ньому, до речі, отримав місцевий медіа-майданчик столичний журналіст Олег Дейнека (самовисування), який має наміри потрапити до українського парламенту від іншого хмельницького округу - № 187.

Крім того, команда Віктора Коліщака намагалася реанімувати місцеву газету «Подільська хроніка», випустивши кілька номерів перед виборами. А на разі селами Хмельницького та Волочиського районів, що входять до одномандатного виборчого округу № 188, Коліщаків виборчий штаб активно поширює «Інформаційно-аналітичний бюлетень виборця», оформлений як газета.

Попри те, що сам звертався до громадськості через газети і ТРК – скликав прес-конференцію з приводу отримання посилки з вибухівкою – Віктор Коліщак вважає: «четверту владу» можна на якийсь період просто прикрити. Про це він сказав в інтерв’ю хмельницькій «Моїй газеті плюс».

- Було б дуже добре, якби існував спеціальний закон, згідно з яким телебачення і ЗМІ на період виборів можна було б заборонити! Нехай народ сам визначається і обирає тих людей, які вже давно із ними, яких бачать, про яких усе відомо багато років, - міркує Віктор Коліщак. – Адже є слуги народу, які дійсно працюють на благо населення, а є й ті, хто за свій короткий період діяльності для людей нічого не зробив, а у ЗМІ розповідають про свої «досягнення».

Більш як дивною вважає риторику «єдиноцентриста» редактор Хмельницької комунальної газети «Проскурів», Богдан Теленько (безпартійний, самовисування), який також є кандидатом у депутати Верховної Ради України в ОВО № 188. «Це риторика псевдодемократа, котрий має кілька медіа проектів, витрачаючи на них немалі кошти із тіньового спектра своєї діяльності, - вважає відомий хмельницький журналіст. – Це говорить про те, як молода паросль «державників» розуміється на проблематиці свободи слова, демократії й інших стандартів цивілізованого життя».

nuni

njnj
 
 

Довідка

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.

 У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.