Кандидат-самовисуванець по виборчому округу № 82 Олександр Драніков заявляє про міжпартійний зговір  кандиатів з різних партій в підтримку повладного кандидата Олександра Дудки. Про це він повідомив на сьогоднішній прес-конференції для місцевих ЗМІ. Олександр Драніков стверджує, що не раз бачив як кандидати від Опозиції  та кандидат від Комуністичної партії України на цьому окрузі відкрито агітували за Олександра Дудку на декількох заходах

«Складається враження, що конкуренція просякнута брехнею. В кінців-кінців це може завершитись розподілом портфелів між опозицією та владою, і все», - сказав Олександр Едуардович. Кандидат вже підготува вта надіслав звернення до лідера Опозиції Арсенія Яценюка, але  він поки що ніяких дій щодо цього не проводив.

662

Кандидат також повідомив, що в той час, коли кандидат від ПР Олександр Дудка відкрито проводить агітацію, йому забороняють проводити заходи. Днями йому відмовили в оренді приміщення в районі для проведення футбольного турніру між школами. «Мої листи-звернення з проханням дозволити проводити заходи відмовляються реєструвати. Дві голови сільради і один мер міста, яких я не буду називати, сказали мені, якщо вони дозволять, то їх виженуть з роботи», - розповів Драніков. Окрім того, кандидат повідомив, що за ним в Гуляйпольському районі завжди їздить 4 авто, які пильнують що та коли він робить.

Місяць тому Дранііков вже заявляв про порушення в агітації з боку свого опонента від ПР Олександра Дудки і з цього приводу він подав декілька позовів на нього до суду. За його словами, після цього Дудка, який приацює заступником голова Запорізької облдержадміністрації, пішов у відпустку і став менше незаконно агітувати. « Недивлячись на це, Олександр Дудка відмовляється йти на політичні дебати зі мною та не відповідає на питання журналістів видань мого холдингу», - сказав Драніков. Також він пояснив, що ніякої неприязні до ПР він не має: «Ви зрозумійте – я не проти ПР, я проти дурнів при владі!»

В той же час трохи дивним є те, що Драніков критикує з усих кандидатіів лише Олександра Дудку. На питання журналістів, чи є Драніков технічним кандидатом від партії «УДАР» Віталія Кличка, він відповів: «Я симпатизую Віталію Кличку, як боксеру та герою України, але він більше шоумен, а не політик і не має ніякого відношення до підбору персоналу. Ось наприклад мій опонент від УДАРу Кривохатько. Ну як можна виставити на політичну арену людину,  на яку заводять кримінальні справи? Я не сприймаю УДАР, як серйозну політичну силу», - сказав Олександр Едуардович.

 

За коментарями звертайтесь:
Дмитро Арабаджиєв
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Запорізькій області
066 740 42 36
Катерина Коротченко,
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА
Запорізьке представництво
050 500 65 77

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.